A legjobb képszerkesztő programok!
fényképszerkesztő
Fényképszerkesztő,  Képszerkesztő

Melyik a legjobb fényképszerkesztő?

Szükséged van egy fényképszerkesztő alkalmazásra, de melyik a legmegfelelőbb?

Akár pusztán okostelefonnal fényképezel, vagy professzionális fotós vagy, aki stúdióban dolgozik, szoftverre van szükséged a digitális fényképek rendszerezéséhez, optimalizálásához és szerkesztéséhez. A kameratechnika óriási ütemben fejlődik. A mai okostelefonok erősebbek, mint a néhány évvel ezelőtti point-and-shoot képek, és a profi szintű kamerák túllépték a 100 megapixeles határt.

A képszerkesztő szoftverek folyamatosan lépést tartanak, egyre hatékonyabb funkciókkal. Azok, akik három kamerás iPhone 11 Pro készülékkel vagy fejlett digitális tükörreflexes fényképezőgéppel fényképeznek, mindkettőt érdeklik, hogy néznek ki fotóik. Téged is?

Listánkat két részre szedtük, az ingyenes fényképszerkesztő és fizetős fényképszerkesztőre. Kezdjünk is bele!

 

A legjobb ingyenes fényképszerkesztő alternatívák

 

Pixlr.com

A Pixlr, a világ első számú kedvenc online fotószerkesztője lehetővé teszi a fényképek szerkesztését közvetlenül a böngészőben ingyenesen. Tapasztald meg a következő szintű, intuitív képszerkesztést az AI-alapú eszközökkel a gyors, mégis professzionális szerkesztéshez. Szerkesztőnk szinte bármilyen képformátumot megnyit, például PSD (Photoshop), PXD, JPEG, PNG (átlátszó), WebP, SVG és így tovább. Telepítés és regisztráció nem szükséges. Ingyenesen használható asztali számítógépeken, táblagépeken és telefonokon.

 

Fotor

A Fotor egy ingyenes online képszerkesztő és grafikus, amely lehetővé teszi online fotószerkesztő eszközök használatát, például szűrők, keretek, szöveg, matricák és még sok minden mást is. Több ezer gyönyörű és professzionálisan megtervezett sablon, amely megfelel bármilyen tervezési igényének!

Élvezd a számos előre beállított sablon által nyújtott lehetőségeket, amelyek mind segítenek a szerkesztésben, kezdve a közösségi média terveitől, beleértve a Facebook borítókat, posztereket, fényképkártyákat, YouTube szalaghirdetéseket és még sok minden mást! Könnyedén készíthetsz mindenféle mintát néhány kattintással!

 

Canva

Ingyenes online fotószerkesztő, amellyel gyorsan ingyen szűrheted, átméretezheted vagy szerkesztheted a fotóidat. Korlátlan használat és vízjelek nélkül. Nincsenek alkalmazások vagy bővítmények. A képszerkesztés egyszerű a Canva fotószerkesztőjével. Nincsenek bonyolult eszközök vagy zavaró felhasználói felület – csak egyszerű, egyértelmű eszközök, amelyek átalakítják a fotót. A kezdéshez egyszerűen húzd a fényképet a szerkesztőbe.

 

BeFunky

A BeFunky egy egyedülállóan hatékony online és mobil fotószerkesztő. Gondolj a Photoshopra, de egyszerűsítve a mindennapi felhasználók számára. A BeFunky segítségével könnyen létrehozhatók a kreatív koncepciók.

A BeFunky fotószerkesztőjével több száz csodálatos fotóeffektussal játszhatsz, amelyeket máshol nem találsz meg, például a világhírű Cartoonizer és a pop art effektusok. További extrát adhatsz a fényképedhez több száz egyedi, kézzel rajzolt grafikával, mint például kalapok, szakállak, ékszerek, képkeretek és grafikus fedvények.

Ha a szöveg a te dolgod, a BeFunky Photo Editor rengeteg betűtípussal és testreszabott szövegelrendezéssel rendelkezik, amelyek közül választhatsz, vagy használhatod a számítógépeden tárolt betűtípusokat! A képek készítése szórakoztató, de már a fotószerkesztőd is az.

 

PiZap

Szórakoztató fotószerkesztő a képek közösségi média előkészítéséhez. Az ingyenes online fotószerkesztő PiZap HTML5 és Flash kiadásban egyaránt elérhető, így bármilyen eszközhöz alkalmas. Dönthetsz úgy, hogy a merevlemezről, a Facebookról, a Google Fotókról, a Google Drive-ról, a Google Keresésről származó fotóval vagy a készletképek katalógusával dolgozol. Ez egy lenyűgöző választás, bár néhány stock kép csak a prémium előfizetők számára érhető el, és ha egy képet közvetlenül a Google Képek szolgáltatásból használsz, akkor ügyelned kell a szerzői jogi problémákra.

A piZap szerkesztőfelülete sötét, modern kialakítású, és a csúszkák használatát a gyors beállításhoz jelentősen igénybe veszi – ez a rendszer sokkal jobban működik, mint a trükkös ikonok és legördülő menük, ha érintőképernyős eszközt használ.

 

PicMonkey

A PicMonkey online fotószerkesztőjében minden megtalálható, ami „wow-hatású” képek készítéséhez szükséges. Emeld fel a fényképeidet, terveidet és közösségi média bejegyzéseidet a következő szintre. szűrőkkel és szerkesztő eszközökkel. A kiváló megjelenés, amely megváltoztatja a fotót.

 

Adobe Spark

Ingyenes és egyszerű online képszerkesztő. Az Adobe Spark egy ingyenes dizájn alkalmazás, hatékony, könnyen használható képszerkesztővel. A fényképek méretezése, elforgatása, billentése, átméretezése és megfordítása. Használj szűrőket, szöveget, vagy állítsd be a kontrasztot, a fényerőt, a telítettséget, a meleget vagy az élességet – mindezt néhány koppintással. Az Adobe Spark az interneten, böngészőből, vagy a mobileszközön érhető el. Minden fotószerkesztési igény egy alkalmazásban.

Az Adobe Spark nem csak egy erőteljes tervező alkalmazás. Beépített képszerkesztő funkciói révén tökéletes eszköz a képek tökéletesítésére. Az egyszerűen használható ingyenes fotószerkesztő kéznél van a méretezés, méretezés, szűrők, fejlesztések és félelmetes szövegfedvény beállítások.

Szerkeszd a fényképeid, majd az egygombos átméretezéssel formázd a képeket online (például közösségi média bejegyzéseinek, profilképeinek, szalagcímeinek stb.) vagy nyomtatott formában (például levelek, poszterek, meghívók stb.) történő felhasználásra.

 

A legjobb fizetős fényképszerkesztő alternatívák

 

Adobe Photoshop

Még a szakértők sem szokták elsajátítani ennek az összetett programnak minden aspektusát. A közelmúltban azonban az Adobe némiképp megkönnyítette az újoncok számára, hogy kezeljék a programot, az alkalmazáson belüli oktatóanyagok hozzáadásával, amelyek a saját képek szerkesztése közben segítenek. Ráadásul az új kezdőképernyő ikon azonnali hozzáférést biztosít a kiváló online oktatóanyagokhoz (többek között). Ráadásul a Photoshop felületes felugró tippekkel rendelkezik, amelyek (ha be vannak kapcsolva) segítenek az új felhasználóknak megérteni, hogy a felület egyes elemei mit csinálnak.

Szinte bármi, amit el tudsz képzelni egy fénykép vagy digitális kép iránt, amelyet a Photoshop segítségével el lehet érni, nagy pontossággal és kreatív rugalmassággal. Ez természetesen magában foglalja az expozíció, szín vagy tónus korrigálásának vagy megváltoztatásának hagyományos feladatait; képek és effektusok kombinálása maszkok és rétegek segítségével; művészi vagy bekezdésszöveg hozzáadása; festői ecsetek és így tovább. Ezenkívül a Photoshop rendelkezik eszközökkel animációk készítéséhez állóképekből, grafikák előkészítésére az internetre, 3D csomagolási makettek készítésére és még sok minden másra.

 

Adobe Lightroom Classic

Az Adobe Lightroom kétségtelenül a vezető professzionális fotó-munkafolyamat-szoftver. A kérdés az, hogy melyik Lightroom-ot érdemes használni?

A fotószoftver mostantól két különálló alkalmazásként érhető el. A fogyasztók számára megcélzott Lightroom és a Lightroom Classic. A Lightroom Classic professzionális fotósoknak hatékony módszert kínál az általuk készített képek importálására, rendszerezésére és javítására. A 2020 júniusi frissítés helyi színárnyalat-kiigazításokat, egyedi ISO-alapú előre beállított beállításokat és új alapértelmezett előre beállított opciókat ad hozzá, néhány felhasználói felület érintéssel együtt.

A legutóbbi fontosabb frissítések közé tartozik a Texture csúszka, a Flat-Field Correction és a Enhance Details eszköz. A program ritka ötcsillagos minősítést szerez, a PCMag Editors ‘Choice díjjal együtt.

 

DxO PhotoLab

A közelmúltban elkülönült társa, a DxOMark kamerarendszer-tesztelő laboratóriumától a DxO már régóta az egyik legdinamikusabb képszerkesztő szoftvergyártó. A PhotoLab 3 folytatja a DxO hagyományát az automatikus objektív- és fényképezőgép-test alapú képkorrekció, a páratlan zajcsökkentés és más innovatív képjavítások terén.

A szoftver a Nik U Point helyi kiválasztási technológiát is magában foglalja néhány kiváló helyi beállító eszközhöz. A legújabb verzióhoz a szoftver új színes eszközöket, jobb kulcsszófunkciókat és továbbfejlesztett javító eszközt ad hozzá. Ez az alkalmazás megérdemli a helyet minden komoly lövöldözős digitális fényképezés eszköztárában.

 

Corel PaintShop Pro

A Photoshop csodálatos eszköz, de sok felhasználója mindent megtehet, amire szüksége van a Corel képszerkesztő szoftverében, a PaintShop Pro-ban, anélkül, hogy havonta tisztelegnie kellene az Adobe előtt.

A PaintShop Pro támogatja a rétegeket, és lehetővé teszi mind a raszteres, mind a vektoros képformátumok szerkesztését – amire két Adobe Creative Cloud alkalmazásra lenne szükség. Kihagyja az Adobe kiemelt fotószerkesztőjének legfejlettebb eszközeit, beleértve az automatikus témaválasztást, a 3D modellezést, a részletes tipográfiát, a fényképezőgép remegésének csökkentését és az arc cseppfolyósítását. Noha a teljesítmény jelentősen javult a korábbi verziókhoz képest, néhány képszerkesztő műveletben elmarad az ipari szabványtól.

A PaintShop kezelőfelülete jelentősen javult az évek során, de még mindig nem annyira csiszolt és egységes, mint a Photoshop. Ha Windows felhasználó vagy, aki nem kötelezi el magát az Adobe ökoszisztémája iránt, a PaintShop Pro méltó alternatíva, főleg annak alacsony költségei miatt.

 

CyberLink PhotoDirector

A CyberLink PhotoDirector az Adobe Lightroom munkafolyamat-alternatívájaként kezdte az életet, de most átvette a Photoshop szolgáltatásait, és olyan kézi súgó funkciókat adott hozzá, mint a Photoshop Elements.

Míg az Adobe képszerkesztő szoftvere egyszerűbbé vált, a PhotoDirector a másik irányba ment, és számos új eszközt gyűjtött össze, például beállítási rétegeket, maszkokat, festői mesterséges AI-szűrőket, szöveges kernelést és irányított szerkesztéseket. A legújabb, 11-es verzió még több réteg képességet, elmosódás-elhárító eszközt, új színeszközöket és új szövegbeállításokat kínál, többek között.

 

Phase One Capture One Pro

A Phase One Capture One kiváló részleteket kínál a pro és prosumer digitális fotósoknak a nyers kamerafájlokból, valamint a helyi beállításokat, a fejlett szín- és rétegeszközöket, de továbbra is nyomon követi a fotószervezési funkciókat.

 

ACDSee Ultimate

Az ACDSee pro-szintű eszköze számos hatékony fotószervező és -szerkesztő eszközt kínál, kombinálva mind a Lightroom, mind a Photoshop funkcióit, de a kezelőfelülete elsöprő lehet, és a nyers kamerafájlok átalakításában és használhatóságában elmarad a versenytársaktól.

Az Adobe-hez hasonlóan az ACDSee a digitális fényképezés kezdeteitől fogva létezik. Az ACDSee tovább fejleszti szoftverét, és immár magában foglalja a Photoshop-szerű rétegszerkesztő képességeket. A program néhány eszköze, például a Light EQ állítói, különösen jó. Ez egyike a gyorsabb fotó-munkafolyamat-alkalmazásoknak, de a kezdeti nyers kamerafájl-átalakítás minősége, a javítások hatékonysága és az interfész használhatósága ellenére sem éri el a legjobb versenytársakat.

 

Exposure

A Photo-workflow alkalmazás Exposure hasonló az Adobe Lightroom-jához. Sok szűrőhatással büszkélkedhet, de hiányzik néhány kulcsfontosságú képesség, például az automatikus képjavítás.

A régóta működő Photoshop plug-in készítő, az Exposure Software (korábban Alien Skin) mostantól az Exposure X4-et kínálja, a Lightroom hagyományainak megfelelően egy teljes fotó-munkafolyamat-alkalmazást. Valójában a program feltűnően hasonlít a Lightroom-ra. Figyelemre méltó rengeteg érdekes előre beállított értékkel, rétegtartóval, elmosódási eszközzel és átfedésekkel, köztük szegélyekkel és fényszivárgásokkal. Hiányzik azonban a Lightroom automatikus korrekciós eszközei, a kromatikus aberráció korrekciója és az erős geometriai eszközök. Ennek ellenére hiányzik belőle a Lightroom előfizetési díja, amely sok fotószoftver-felhasználó számára örömet okoz.

 

Skylum Luminar

Ez a képszerkesztő szoftver hatékony automatikus javítást és néhány egyedi szűrőt és beállító eszközt kínál. Ennek ellenére még mindig hiányoznak a versenytársakban megtalálható képességek, például az importálási lehetőségek és a fókuszeffektusok.

A Luminar egy teljes körű, professzionális fotó-munkafolyamat-megoldás, de a legjobb tulajdonságai a csúszós felület, az automatikus korrekciós eszközök és a lenyűgöző hatásszűrők. A Windows alkalmazásnak ez a negyedik verziója a tiszta és egyszerű Apple tervezési esztétikát tükrözi – nem meglepő, mivel eredetileg csak Mac szoftver volt.

De a Luminar nem a leggyorsabb a műveletek szerkesztésére és szervezésére. Az alkalmazásból hiányoznak néhány ma már általánosan használt könyvtári eszköz, például az arcfelismerés és a földrajzi címkézés. Az egyedülálló beállító eszközök és szűrők – valamint az a tény, hogy telepítheti őket Photoshop vagy Lightroom plug-inként – méltó kiegészítést jelentenek minden fotós szoftver eszköztárához.

 

Zoner Photo Studio X

A Zoner Photo Studio X egy teljes fotószerkesztő eszközkészlet, munkafolyamatokkal, javításokkal, effektekkel, online galériákkal, nyomtatási rendeléssel és akár Photoshop-szerű rétegszerkesztéssel is. De lassabb, mint a versenytársak, és hiányoznak néhány korszerű funkció.

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG: