A legjobb képszerkesztő programok!
A Canva képszerkesztő egy kiváló online tervezési eszköz
Canva képszerkesztő,  Képszerkesztő

A Canva képszerkesztő egy kiváló online eszköz

A Canva képszerkesztő egy kiváló online tervezési eszköz. A Canva képszerkesztő arra törekszik, hogy egyablakos ügyintézés legyen minden grafikai tervezésnél. Segíteni akar abban, hogy a befektetett idő és erőfeszítés fejében a legjobb eredményeket érjük el, és ezt szem előtt tartva alkalmas azok számára, akik a prémium alternatívákat kicsit túl bonyolultnak találják.

Az alkalmazás lenyűgöző számú használati élményt tartalmaz. Lenyűgöző számú funkcióval is rendelkezik, függetlenül attól, hogy szöveget és matricákat kell-e hozzáadni egy fotóhoz, vagy teljesen meg kell újítani egy prospektus témáját.

 

A Canva képszerkesztő funkciói

A Canva egy sokoldalú grafikai eszköz, amely böngészőben, valamint alkalmazásként is fut Android és iOS rendszereken. Lehetővé teszi brosúrák, szórólapok, plakátok, közösségi média grafikák, meghívók, naptárak, videók, prezentációk, kártyák, logók, infografikák, címkék készítését, fejlécek, önéletrajzok, menük és egyebek. Kezdhetjük egy sablonnal vagy egy teljesen üres táblával, és a kívánt módon építhetjük fel a tervet.

A platform lenyűgöző számú szerkesztő és elrendező eszközt is tartalmaz. Mindent lefed a képkivágástól az elmosódásig, a háttér eltávolításáig. Az objektumokat könnyedén elrendezhetjük és rétegezhetjük egy projektben. Emellett egyszerűen hozzáadhatunk extrákat, például szöveges feliratokat vagy szórakoztató matricákat, bármit is csinálunk.

A Canva büszke arra, hogy bárki számára egyszerűen használható

A Canva büszke arra, hogy bárki számára egyszerűen használható. Grafikai tervezéssel vagy anélkül, és minden bizonnyal igaz, hogy a sablonok és az intuitív eszközök azt jelentik, hogy nagyon professzionális megjelenést hozhatunk létre gyorsan. Ez azonban nem csak a kezdőknek szánt alkalmazáscsomag – a tapasztalt formatervezési szakemberek is rengeteg hasznát vehetik a Canva-nak, amennyiben nem akarnak túl sok részletes ellenőrzést az oldal tartalma felett.

Kicsivel később elmagyarázzuk az árazási terveket, de az ingyenes és fizető felhasználók egyaránt több mint 100 kategóriában több ezer különböző sablonhoz férhetnek hozzá, hogy elindulhassanak a tervek, míg azok, akik előfizetéssel fizetnek, több millió stock fotót is kaphatnak, videók és látványelemek, amelyekkel játszhatunk.

A kedvtelésből tartott fotók módosításától a teljes közösségi média kampány összeállításáig a Canva szinte bármihez fordulhat a képszerkesztés és a grafikai tervezés világában. Ha nincs telepítendő szoftver Windows, MacOS vagy Linux rendszerre, egyszerűen beugorhat és elkezdhetjük használni.

 

Canva felülete

A Canva könnyű kezelhetősége az egyik legvonzóbb funkció, és minden valóban jól elrendezett és szervezett. Csak mondd el a Canvának, hogy mit is szeretnél megtervezni, és rengeteg különféle sablonnal és elrendezési lehetőséggel találkozhatsz. A Canva egyik erőssége a sablonok száma, amelyekből dolgozhatsz, és több ezer még mielőtt elkezdenél fizetni egy havi előfizetésért.

Ha sablon vagy egy üres oldal áll előtted, az elemek összeszedése nagyon egyszerű. Pár kattintással megváltoztathatjuk a tervezés teljes témáját. Színeket, betűtípusokat, háttérképeket… Így nem kell sokáig piszmogni ahhoz, hogy személyre szabjuk az alapsablont úgy, hogy az illeszkedjen a márkanévhez vagy bármi máshoz. Ami az elrendezéseket illeti, a Canva egy kicsit korlátozóbb, mint a legfelső szintű professzionális alkalmazások. A teljes irányítást átvehetjük a tervezés minden pontján, de a pixelenkénti mélység nem teljesen pontos.

A Canva egy sokoldalú grafikai eszköz

 

Ennek ellenére a Canva nagyszerű munkát végez…

…annak érdekében, hogy minden egyszerű legyen a kezdők számára, ugyanakkor rengeteg funkcióval is rendelkezik, hogy az ambiciózusabb tervezőket is kielégítse.

Amikor elemeket mozgatunk az oldalon, hasznos útmutatók jelennek meg, amelyek lehetővé teszik, hogy mindent összehangolva és következetesen nézzen ki, miközben a rajz egyes részeit (például fénykép) néhány egérkattintással kicserélhessünk. Bármit is szeretne csinálni, legyen az új háttérbe kerülés vagy videó beágyazása, a Canva stresszmentessé és intuitívvá teszi a folyamatot.

Ugyanez a megközelítés nyilvánvaló a mobilalkalmazásokban is. Nyilvánvalóan nem olyan egyszerű kezelni és adaptálni a terveket egy okostelefon képernyőjén. De az Android és az iOS alkalmazások ugyanolyan felhasználóbarátak, mint a böngészőből. Lehet, hogy meglepődsz a mobiltelefonon elvégezhető munka minőségén, ami ismételten arról tanúskodik, hogy a Canva valójában milyen jól és erőteljesen van összerakva.

 

A Canva árképzése

A Canva-t teljesen ingyen használható, ami nagyszerű módja annak, hogy belemerüljünk, és meggyőződjünk arról, hogy a szolgáltatás megfelel-e. Hozzáférhetünk mintegy 8000 sablonhoz, több mint 100 különböző típusú tervezési projekthez, és a legtöbb kulcselrendezési és szerkesztési eszközök, amelyekre valószínűleg szükség lesz az interneten és a mobilon. Valójában nagyon nagyvonalú az ingyenes szint, és mindenki képes lesz boldogulni vele.

Ha megvan a költségkerete egy újabb előfizetéshez, havonta 12,95 USD / 10,99 GBP (vagy havonta 9,95 USD / 8,99 GBP, ha egyszerre évente fizetünk). Így körülbelül 50-szer annyi sablont kapunk, valamint több millió képhez való hozzáférés, plusz menő eszközök, mint az automatikus háttéreltávolító. A legfrissebb előfizetési szint, az Enterprise – havonta 30 USD / £ 24, évente számlázva – a csapat számára hasznos funkciókat kínál, így több felhasználó hozzáférést kezelhetjük.

 

A Canva képszerkesztőjének végső áttekintése

Ha összehasonlítjuk a Canva-t például az Adobe Creative Cloudval, akkor nincs messze a bonyolultságtól vagy a funkciók számától, de akkor nem mindenki keresi az Adobe CC kínálatát. Egyesek egy egyszerűbb, intuitívabb lehetőséget választanak, amelyet elég pár másodpercig tanulni és belemenni, pontosan ez a Canva.

Bár a haladó felhasználók többet akarnak a funkcionalitás és a rugalmasság terén, nem lehet vitatkozni a Canva által elérhető eredmények minőségével. Az alkalmazás képes igazán professzionális megjelenésű tervek készítésére, kevesebb erőfeszítéssel mint gondolnád.

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG: