A legjobb képszerkesztő programok!
A legjobb kollázs képszerkesztő eszközök
Képszerkesztő,  Kollázs képszerkesztő

A legjobb kollázs képszerkesztő eszközök

Íme a jelenleg elérhető 10 legjobb ingyenes és fizetős kollázs képszerkesztő eszközök. A legjobb kollázskészítő eszközök megléte talán nem hangzik szükségszerűségnek, hiszen a kollázs készítése egyszerű folyamatnak tűnhet. De akár hiszed, akár nem, a minőségi kollázskészítés önmagában is művészeti forma és a tökéletes eszközök átalakíthatják a projekted.

A kollázs stílusos és vizuálisan vonzó módja fotóid és terveid bemutatásának, így nem meglepő, hogy a kollázskészítők jelenleg hatalmas népszerűségnek örvendenek. Egy csomó olyan webes és mobilalkalmazást találsz, amelyek tartalmaznak kollázskészítő eszközöket, valamint különálló programokat is. Mivel azonban ezek minősége nagyon eltérő, mi teszteltünk néhányat, hogy tudd, melyek azok, amelyek megfelelnek a szabványnak.

 

10 legjobb ingyenes és fizetős kollázs képszerkesztő


#1. Canva kollázs képszerkesztő

Canva kollázs képszerkesztő

A Canva az egyik legjobb ingyenes online kollázskészítőt kínálja. Ez egy mindenre kiterjedő tervezőcsomag, amelyet böngészőben vagy iOS és Android alkalmazásként is használhatsz.

Az alapcsomag teljesen ingyenes, de vannak fizetős csomagok is, ha valami fejlettebbre vágysz. A Canva eszközei között nagy választékban találsz kollázssablonokat, amelyek remekül néznek ki és könnyen használhatóak. A kollázsaidat a Canva hatalmas effektválasztékával, szűrőkkel, betűtípusokkal, formákkal és még sok mással is feldobhatod.

 

#2. Kapwing kollázs képszerkesztő

Kapwing kollázs képszerkesztő

A Kapwing sok szálon fut, rengeteg videó- és képszerkesztő eszközzel, köztük egy nagyszerű kollázskészítővel. Ez egy böngészőalapú eszköz, amelyet szuper egyszerű használni. Egy üres vászonnal kezdhetsz, vagy választhatsz egy sor sablon közül, majd képeket, GIF-eket vagy videókat tölthetsz fel, akár feltöltéssel, akár URL hozzáadásával.

Lehetőséget ad arra, hogy feliratokat, zenét és egyebeket adj az alkotáshoz. Ha elkészült, letöltheted a projektet és kapsz egy beágyazási kódot vagy egy URL-t a megosztáshoz, ami ideális a közösségi médiában. Fiók nélkül vízjellel kell számolnod, de egy ingyenes fiók létrehozásával megszabadulhatsz tőle és még több funkcióért fizethetsz.

 

#3. Adobe Spark (Új nevén Adobe Express)

Adobe Spark kollázs képszerkesztő

A Spark egy ingyenes fotókollázs készítő az Adobe-tól. Egyszerű kezelőfelületének köszönhetően nem igényel olyan tanulási folyamatot, mint amit a legtöbb Adobe alkalmazás megkövetel.

Egyszerűen nevezd el a projektet és a rendelkezésre álló különböző tervezési lehetőségek segítségével rendezd el a fényképeidet egy szemet gyönyörködtető kollázzsá. A teljes CC-előnyökhöz Creative Cloud-fiókra van szükség, de anélkül is tökéletesen használható.

 

#4. MOLDIV

Moldiv kollázs képszerkesztő

A Moldiv azt állítja magáról, hogy a minden egyben fotószerkesztő, amely mindent kínál, amire a fotózásban szükséged van és a kollázskészítő funkciója nem is okoz csalódást. Az alkalmazás kollázskészítő része elegáns és könnyen használható.

Tetszik, hogy a kollázs beállításban a munkafolyamat nem destruktív, ellentétben a fő szerkesztési móddal, így az eredeti verzió érintése nélkül szórakozhatsz az elrendezésekkel. Emellett matricákkal is testreszabhatod és különböző betűtípusokkal játszhatsz. iOS-re és Androidra is elérhető.

 

#5. Photo Joiner

Photo Joiner kollázs képszerkesztő

A Photo Joiner számos különböző kollázskészítési lehetőséget kínál. A minket itt leginkább a kollázs érdekel, egy klasszikus kollázskészítő eszköz. A folyamat könnyen követhető:

  • töltsd fel a képeket,
  • válassz egy sablont,
  • húzd be a képeket a résekbe – az elrendezésnek megfelelően nagyíthatsz és kicsinyíthetsz, tükrözhetsz vagy forgathatsz,
  • majd ments és oszd meg.

A sablonokat szűkítheted a benne lévő képek száma szerint és egyéni képméreteket és kereteket állíthatsz be. Ha nem ez az, amit keresel, nézzd meg a Photo Joiner egyik másik eszközét. A Stitch egy egyszerűbb eszköz, amelyet a fényképek függőleges vagy vízszintes összekapcsolására terveztek, a Photo Joiner egyik előre beállított elrendezésének használatával.

A Meme segítségével szöveget és díszítéseket adhatsz a képekhez. A Facebook Borító számos, a Facebook borítókép méreteinek megfelelő sablont kínál, hogy ne kelljen fáradozni a lenyűgöző borítókollázs létrehozásával.

 

#6. Ribbet

Ribbet kollázs képszerkesztő

Az ingyenes online kollázskészítő Ribbet intelligens felülettel rendelkezik, amelyet öröm használni. Letöltheted a Ribbetet a gépedre, vagy használhatod a böngészőben, ha engedélyezed a Flash-t. Rengeteg praktikus funkció segíti az egyéni kollázs elkészítését:

  • sablon kiválasztása,
  • képek feltöltése,
  • méretezés beállítása,
  • sarkok lekerekítése,
  • megvilágítás,
  • expozíció szerkesztése és így tovább.

Ha meggondolnád magad, könnyen módosíthatod a sablont további sorok vagy oszlopok hozzáadásával. Az alapverzió ingyenes, de a bonyolultabb sablonok többségéhez való hozzáféréshez a Premium verzióra kell frissítened. Van egy ingyenes iOS-alkalmazás és egy Androidra is.

 

#7. Fotor kollázs képszerkesztő

Fotor kollázs képszerkesztő

A Fotor egy professzionális szintű online kollázskészítő. Egy rakás képet importálhatsz, amelyek a jobb oldali sávban jelennek meg, majd kiválaszthatod, hogy mikor és hol helyezd el őket a kollázsodban. Ez az egyszerű funkció megkönnyíti a vonzó kollázsok összeállítását.

Az egyetlen hiba, amibe belefutottunk, hogy a nagyméretű képeket nem sikerült betölteni, hibaüzenet nélkül, ami jelezte volna a problémát. Az ingyenes verzióval csak egy részéhez juthatsz el, kollázsokat tervezhetsz, de azokon megjelenik a Fotor vízjel, ami nem ideális. A fejlett funkciókért, a reklámmentes felületért, a vízjelmentes kollázsokért és a felhőalapú tárolásért a Pro verzióért kell fizetned.

 

#8. BeFunky

BeFunky kollázs képszerkesztő

A BeFunky az egyik legjobb ingyenes online kollázskészítő. Rengeteg sablont, egyszerű kezelőfelületet és zökkenőmentes integrációt kínál a BeFunky Photo Editorral.

Az ingyenes verzió jól működik, de ha több fotóeffektusra, nagyobb felbontású letöltésekre és a kollázsaid kereskedelmi felhasználásának lehetőségére vágysz, akkor a BeFunky Plus fiókra lesz szükséged. Az online eszköz mellett a BeFunky alkalmazásként is elérhető iOS vagy Android rendszerre.

 

#9. piZap

piZap kollázs képszerkesztő

A reklámokkal finanszírozott online kollázskészítő piZap nem a legintuitívabb ingyenes kollázskészítő eszköz ezen a listán. Azonban rengeteg sablon, stock kép és betűtípus közül választhatsz, szöveggel és matricákkal élénkítheti a dolgokat.

Kedves funkció a Facebook banner sablonok beépítése, amelyek segítségével könnyedén frissítheted a közösségi média márkaépítését. A Pro verzió reklámmentes tervezést, sokkal nagyobb választékot kínál a betűtípusokból, stock képekből és sablonokból, a kollázsok szuper nagy felbontásban történő letöltésének lehetőségét és még sok mást.

Az ingyenes próbaverzió segítségével megismerkedhetsz vele, mielőtt elköteleznéd magad.

 

#10. Google Photos

Google Photos kollázs képszerkesztő

A Google Photos, egykor Picasa néven ismert képszervező és képszerkesztő, de tudtad, hogy beépített kollázskészítővel is rendelkezik?

A praktikus kollázskészítő képernyőn hat különböző kollázstípussal kísérletezhetsz és ezek a „Kollázsok” mappába kerülnek elmentésre. Ez eléggé alap, de ahogy a Google-től elvárható, a kezelőfelület szép és világos és amit csinál, azt jól csinálja.

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG: