A legjobb képszerkesztő programok!
Photo Editor ingyenes képszerkesztő
Ingyenes képszerkesztő,  Képszerkesztő

Photo Editor ingyenes képszerkesztő

Íme a legjobb 10 Photo Editor ingyenes képszerkesztő – Az egyik leggyakoribb hiba, amit az emberek hajlamosak elkövetni a fotókkal kapcsolatban, hogy figyelmen kívül hagyják, mennyire fontos az utómunka. A legtöbb esetben ezt az utolsó lépést kihagyják a legnépszerűbb képszerkesztő szoftverek magas belépési korlátja miatt.

A kezdők és a nem fotósok számára az olyan eszközök, mint a Photoshop és a Lightroom meglehetősen ijesztőnek tűnhetnek és akkor még nem is beszéltünk az árukról. Amit azonban sokan figyelmen kívül hagynak, az az online és asztali használatra elérhető ingyenes képszerkesztő szoftverek hosszú listája.

Függetlenül a készségeidtől, igényeidtől és céljaidtól, ezekkel az eszközökkel a következő szintre emelheti képeit és minimális erőfeszítéssel professzionális megjelenést érhetsz el. Különösen a költségük vagy annak hiánya miatt ezek a Photoshop és Lightroom ingyenes alternatívái határozottan az Adobe-nak adják a versenyt.

 

Top 10 Photo Editor ingyenes képszerkesztő


#1. Adobe Photoshop Express

Az Adobe Photoshop Express alkalmazásban végzett összes szerkesztés nem romboló hatású, vagyis bármikor visszatérhetsz az eredeti fotóhoz.

A legjobb mobil fotószerkesztéshez. Leghosszabb ideig az emberek a Photoshop ingyenes változatát próbálták megtalálni, lehetőleg online.

Mígnem egy nap az Adobe végre meghallgatta imáikat és elindította az Adobe Photoshop Express-t, az iparág vezető szoftverének lecsupaszított online és mobil verzióját. Fizetős társával ellentétben az Adobe Photoshop Express nem a profi fotósoknak és médiakészítőknek szól, hanem a kezdőknek vagy azoknak, akik gyors szerkesztéshez keresnek kiváló minőségű szoftvert.

Ez könnyen megállapítható a kínált funkciók és azok elérhetősége alapján. Az Adobe Photoshop Express segítségével hozzáférhetünk az alapvető képszerkesztési műveletekhez, mint például a kontraszt, a perspektíva, a telítettség, az expozíció és a foltok eltávolítása, valamint az előre beállított dinamikus hatások kiválasztása.

Bár közel sincs annyi eszköz, mint a professzionális változatban, ezek a tökéletességig csiszoltak és nagyszerű felhasználói élményt nyújtanak. Az Adobe fotószerkesztő szoftver Express változata tartalmaz egy díszítés kategóriát is, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy szöveget adjanak hozzá és könnyen hozzanak létre teljesen testreszabható kollázsokat. A készülékre mentett képeket szerkesztheti, vagy közvetlenül az Adobe Creative Cloudból, a Dropboxból, a Facebookról vagy a Google Fotókról megoszthatja őket.

Az Adobe Photoshop Express alkalmazásban végzett összes szerkesztés nem romboló hatású, vagyis bármikor visszatérhetsz az eredeti fotóhoz.

 

#2. Pixlr E

Sokan a Pixlr E-t tartják a legjobb ingyenes online képszerkesztőnek és majdnem olyan erősnek tartják, mint a legjobb asztali képszerkesztő szoftvereket

A legjobb professzionális szintű online szerkesztéshez. Sokan a Pixlr E-t tartják a legjobb ingyenes online képszerkesztőnek és majdnem olyan erősnek tartják, mint a legjobb asztali képszerkesztő szoftvereket. Profi képességei már abban a pillanatban elkezdődnek, amikor megnyitsz egy képet, mivel a Pixlr E lehetővé teszi, hogy ezt a készülékedről, egy URL-címről vagy akár egyenesen a Facebookról is megtehesd.

Ez különösen értékes a nem fotósok számára, akik meglévő képeket szeretnének új célokra szerkeszteni. A program felülete feltűnően hasonlít az Adobe szerkesztőjéhez, ami miatt az emberek a Pixlr E-t a Photoshop legjobb online változatának tartják. Még magánál a Photoshop Expressnél is jobbnak.

A programban található professzionális funkciók hosszú listáját a piacon lévő legtöbb ingyenes képszerkesztő programmal nem lehet összehasonlítani. Ezek között találunk expozíciót, szinteket, automatikus javítóeszközöket, kifinomult színválasztókat, testreszabható ecseteket, rétegeket és maszkokat.

Emellett a Pixlr E lehetővé teszi a felhasználók számára több száz jogdíjmentes stock kép böngészését és szerkesztését. A Pixlr E mobilon is használható az Androidra és iOS-re készült natív alkalmazásai révén. Emellett ennek az ingyenes képszerkesztőnek egy egyszerűbb változata is elérhető online Pixlr X néven, amelyet az alábbiakban részletesen ismertetünk.

 

#3. Pixlr X

a Pixlr E-t a Photoshophoz hasonlóan a legjobb online képszerkesztőnek tartják, addig a Pixlr X-et a legjobb kezdő képszerkesztőnek

A legjobb a gyors online szerkesztéshez. Míg a Pixlr E-t a Photoshophoz hasonlóan a legjobb online képszerkesztőnek tartják, addig a Pixlr X-et a legjobb kezdő képszerkesztőnek. Ezt a szoftvert eredetileg a Pixlr Express HTML-utódjaként fejlesztették ki a Flash elavulásának elkerülése reményében.

Sajnos a Flash platformról a HTML platformra való áttérés az eredeti szerkesztő funkcióinak nagyfokú megnyirbálását igényelte. Ettől a funkcióminimalizálástól függetlenül a Pixlr X a legjobb ingyenes képszerkesztő szoftverek közé nőtte ki magát a piacon. A program megtartja elődje dizájnját, miközben az egy kattintással használható eszközökre összpontosít, amelyek az összes alapvető szerkesztési igényt lefedik és még néhányat.

Szerkesztheted a képek színeit és telítettségét, vághatod és átméretezheted őket, megszabadulhatsz a nem kívánt elemektől a retusáló eszközzel és beállíthatod a fehéregyensúlyt. Más, speciálisabb eszközökkel, például a vörösszem-eltávolítással és a kitöltőfénnyel a portréfotózást a következő szintre emelheted. Összességében a Pixlr X egy kiváló online képszerkesztő a kezdők és a nem profi fotósok számára, akik minden médiaszükségletüket kielégítve látják.

Azok, akik haladóbb eszközökre, például ecsetekre vagy rétegekre vágynak, egyszerűen a Pixlr E-vel folytathatják a szerkesztési folyamatot.

 

#4. BeFunky

A BeFunky könnyen használható képszerkesztő eszközöket kínál, amelyekkel minden szintű felhasználó professzionális eredményeket érhet el

A legjobb kreatív képjavítás online. A BeFunky könnyen használható képszerkesztő eszközöket kínál, amelyekkel minden szintű felhasználó professzionális eredményeket érhet el. Felülete letisztult és felhasználóbarát, így könnyű megtalálni a megfelelő eszközöket és valós időben látni a képre gyakorolt hatásokat.

Minden szerkesztés látható a kép előzményeiben és a felhasználók szükség esetén visszavonhatják vagy újra elvégezhetik a változtatásokat. A Fotorhoz hasonlóan a BeFunky programja is három részre oszlik:

  • képszerkesztő;
  • kollázskészítő;
  • és grafikus.

Tulajdonképpen egymás mellett elnézve könnyen látható, hogy mennyire hasonlít a két program. A BeFunky tűnik egyértelmű győztesnek mind a képszerkesztő funkciók, mind a dizájnkompozíciós sablonok számát tekintve, ugyanakkor ezek többsége csak a prémium felhasználók számára érhető el.

A képszerkesztő képességei jelentősen széles eszköztárat tartalmaznak, az olyan alapvető szerkesztési lehetőségektől kezdve, mint az expozíció és a kontraszt, a portrék javítási lehetőségein át a művészi hatásokig, kreatív átfedésekig és textúrákig. Mindegyik szekció ingyenes és prémium funkciókat is kínál, amelyeket a felhasználók előzetesen tesztelhetnek.

Ami a kollázs és a dizájn szekciókat illeti, mindkettő teljesen testreszabható sablonok hosszú listáját jeleníti meg, amelyek közül a felhasználók választhatnak. Mindhárom terméket a BeFunky mobile kínálja, amely szintén ingyenesen vagy prémium előfizetéssel érhető el.

 

#5. GIMP

A GIMP-et széles körben a piacon elérhető legjobb ingyenes képszerkesztő programnak tartják

A legjobb haladó felhasználóknak. A GIMP-et széles körben a piacon elérhető legjobb ingyenes képszerkesztő programnak tartják. A szoftver az eszközök széles skáláját tartalmazza, az alapvető műveletektől kezdve a professzionális minőségű funkciókig. A kezdők nagy hasznát veszik a kiválasztási és montázseszközöknek, a képkivágási, színbeállítási és automatikus képjavító eszközöknek.

Másrészt a haladó felhasználók számos, nekik szánt eszközt találnak, mint például a tartalomtudatos átméretezés, arccsere, animált GIF-ek, rétegmaszkok, görbék és személyre szabható ecsetek. Mindezek a funkciók a GIMP-et csodálatos ingyenes Photoshop-alternatívává teszik azok számára, akik már ismerik az Adobe zászlóshajó szoftverét. Ráadásul a felülete teljesen testreszabható és számos bővítményt ingyenesen hozzá lehet adni.

A GIMP egy nyílt forráskódú szoftver, amely mögött nagy aktív közösség áll. Ez azt jelenti, hogy a platformot folyamatosan frissítik és fejlesztik, miközben a felhasználók továbbra is ingyenesen használhatják. Ez a képszerkesztő szoftver telepíthető bármilyen operációs rendszert futtató asztali eszközökre, vagy letölthető hordozható változatban, amely a rugalmas használat érdekében USB-kulcsba helyezhető.

 

#6. Fotor photo editor ingyenes képszerkesztő

A Fotor az alapvető eszközök és funkciók hosszú listáját kínálja

A legjobb az egyszerű képjavításhoz. A Fotor az alapvető eszközök és funkciók hosszú listáját kínálja, az olyan egyszerű szerkesztésektől kezdve, mint a fényerő és a telítettség, egészen az olyan összetettebb fogalmakig, mint a ránctalanítás és a fogfehérítés.

Emellett effektek, keretek, matricák és szöveges opciók széles választékával is büszkélkedhet, amelyek elsősorban a közösségi média megosztására irányulnak. A Fotor a fotószerkesztő mellett kollázs- és dizájnrészlegeket is tartalmaz. Ezekben a szegmensekben a felhasználók változatos, előre elkészített sablonok közül választhatnak, amelyekből alkotásaikat felépíthetik. Ezek a sablonok felhasználás szerint vannak kategorizálva, például általános kollázsok, közösségi média posztok, marketingforrások, dokumentáció és hirdetések.

Ez lehetővé teszi a kezdő felhasználók számára, hogy minden igényüknek megfelelő, kiváló minőségű tartalmat hozzanak létre könnyedén, anélkül, hogy a vizuális megjelenésen kívül bármi mással is törődniük kellene. A sablonok és a csúcskategóriásabb eszközök egy része csak a szoftver fizetős változatában érhető el. Összességében a Fotor talán inkább képjavító, mint képszerkesztő szoftverként definiálható.

A fotósok és más médiakészítők valószínűleg kifinomultabb képességeket igényelnek, mint amilyenek a Fotoron keresztül elérhetőek. Mégis, a program kínálata magában foglalja mindazt, amire egy kisvállalkozásnak szüksége van ahhoz, hogy a legtöbbet hozza ki online jelenlétéből.

 

#7. Paint.NET

A Paint.NET-et eredetileg a Washington State University egyik hallgatója hozta létre a Microsoft Paint helyettesítésére

A legjobb kezdőknek és korlátozott eszközökre. A Paint.NET-et eredetileg a Washington State University egyik hallgatója hozta létre a Microsoft Paint helyettesítésére.

Az eredeti rajzolóprogramból azonban mára egy intuitív, ingyenes képszerkesztő szoftverré fejlődött, amely azokat célozza meg, akik egy könnyen használható, kiváló minőségű eredményeket kínáló ingyenes képszerkesztő szoftvert keresnek. A szoftver világos és egyszerű kezelőfelülettel rendelkezik, amely támogatja a gyorsbillentyű-funkciókat, így kiváló választás a tapasztalatlan felhasználók számára, akik nem akarnak sok időt tölteni azzal, hogy kitalálják, hogyan működik a program.

Ráadásul ez az egyszerűség lehetővé teszi a Paint.NET zökkenőmentes futtatását a kisebb teljesítményű eszközökön, például notebookokon. Annak ellenére, hogy a Paint.NET a kezdő felhasználóknak szól, a képszerkesztő eszközök széles skáláját kínálja, beleértve a fényerő, kontraszt, színárnyalat, görbék, szintek, rétegek, gradiensek és korlátlan visszavonás lehetőségét.

Továbbá a szoftver támogatja a szoftver fórumán a fejlesztők egyre növekvő közössége által létrehozott bővítményeket. Ezekkel a bővítményekkel olyan fejlettebb funkciókhoz lehet hozzáférni, mint például a népszerű 3D-s forgatás és zoom eszköz a kép újrakomponálásához.

 

#8. PhotoScape X photo editor ingyenes képszerkesztő

A PhotoScape X eszközeinek listája szinte végtelennek tűnik

A legjobb kezdő felhasználók számára, akik lenyűgöző funkciókat keresnek. A PhotoScape X eszközeinek listája szinte végtelennek tűnik. A „minden egyben képszerkesztő szoftverként” jellemzett szoftver nagymértékben összpontosít az egy kattintással elvégezhető képjavító funkciókra, amelyekkel a kezdők is könnyedén életre kelthetik ötleteiket. A program több ezer szűrőt, keretet, ecsetet, alakkivágást, intelligens kivágó eszközöket, színválasztót és klónbélyeget tartalmaz.

A fotósok teljes mértékben kihasználhatják a RAW-konverziós funkciót, míg azok, akiknek nagy mennyiségű feldolgozandó képgyűjteményük van, örülni fognak a szoftverben található számos kötegelt szerkesztőeszköznek, például a formátumváltásnak, a méretváltoztatásnak és az átnevezésnek. A PhotoScape X képességei között sokkal több kreatív lehetőség is szerepel, például kollázs, összevonás, matricák, effektek, szöveg és ecsetek.

Ezek az eszközök különösen azoknak a felhasználóknak szólnak, akik eredeti tartalmakat szeretnének létrehozni a közösségi média profiljaikhoz vagy e-mail marketingkampányaikhoz. Annak érdekében, hogy a felhasználók a lehető legtöbbet hozzák ki a PhotoScape X több tízezer kreatív lehetőségéből, a képszerkesztő weboldalán videós oktatóvideók hosszú listája található, amelyek bemutatják, hogyan kell használni az egyes eszközöket a kívánt hatás eléréséhez.

Ha a fejlettebb eszközt keresel, nézd meg a szoftver fizetős változatát, amely a kézi szerkesztőeszközök széles választékát tartalmazza.

 

#9. Photos Pos Pro

A Photos Pos Pro-t egy ambiciózus céllal fejlesztették ki, a tökéletes képszerkesztő szoftver megalkotása kezdők és szakértők számára egyaránt

Legjobb kezdőknek, akik utófeldolgozási készségeiket szeretnék bővíteni. A Photos Pos Pro-t egy ambiciózus céllal fejlesztették ki, a tökéletes képszerkesztő szoftver megalkotása kezdők és szakértők számára egyaránt. Ennek érdekében a program tulajdonképpen két különböző felületet kínál a felhasználók számára, amelyek közül választhatnak.

A haladó elrendezés a kifinomultabb kézi szerkesztéshez szükséges eszközök szélesebb választékát tartalmazza, beleértve a rétegeket, ecseteket, maszkokat, gradienseket, akciókat, textúrákat és RAW-konvertálást. Minden szerkesztés képkötegekben is elvégezhető, ami sok utólagos feldolgozási időt takaríthat meg. A kezdő felületen a Photos Pos Pro elrendezése jelentősen deklarált, és erősen az automatikus szerkesztésekre összpontosít, amelyek gyorsan gyönyörű eredményeket hozhatnak.

Ezek a képjavítások főként szűrőkön és kreatív effekteken keresztül oszlanak meg, amelyek közül a felhasználók válogathatnak. A felhasználók 21 nap alatt ingyenesen hozzáférhetnek a Photos Pos Pro Premium fejlettebb funkcióihoz, így teljes mértékben megízlelhetik a programot, mielőtt eldöntenék, melyik opció felel meg leginkább az igényeiknek.

 

#10. InPixio photo editor ingyenes képszerkesztő

Az InPixio lényegében egy olyan felhasználóbarát programot kínál, amellyel a minimális képszerkesztési ismeretekkel rendelkezők is gyönyörű képeket készíthetnek

A legjobb a gyors, kreatív szerkesztéshez online megosztáshoz. Az InPixio lényegében egy olyan felhasználóbarát programot kínál, amellyel a minimális képszerkesztési ismeretekkel rendelkezők is gyönyörű képeket készíthetnek, amelyeket megoszthatnak a közösségi médiában vagy a közeli hozzátartozóikkal.

A szoftver legfigyelemreméltóbb funkciói közé tartozik a több száz szűrő, az elmosódási effektek, a kreatív keretek, a textúrák, a tónuscsúszkák, az előbeállítások létrehozása és az automatikus online megosztási lehetőségek. Az InPixio ingyenes képszerkesztő szoftver csak Windows és iOS mobileszközökre érhető el, a szoftver prémium verziója azonban Mac számítógépekre is elérhető.

Ez a pro verzió, amely inPixio Photo Studio 10 néven ismert, a manuális szerkesztési funkciók szélesebb körét kínálja, valamint professzionális szintű fotóhelyreállítási eszközöket és fejlett fotómontázs képességeket.

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG: