A legjobb képszerkesztő programok!
A legjobb képszerkesztő app alternatívák
Képszerkesztő,  Képszerkesztő App,  Képszerkesztő telefonra

A legjobb képszerkesztő app alternatívák

A legjobb képszerkesztő app alternatívák a képek Androidon vagy iPhone-on történő feljavításához. Ha egy kiváló kamerás telefonod van, akkor valószínűleg az egyik legjobb képszerkesztő alkalmazást is szeretnéd használni hozzá.

A legjobb okostelefonok manapság hihetetlen képeket készítenek, de bármennyire is nagyszerűek, még többet hozhatsz ki belőlük, ha speciális szoftvereket is használsz. Természetesen minden telefon rendelkezik beépített alkalmazásokkal, amelyekkel kivághatod és feljavíthatod a pillanataidat, de ez csak egy apró része annak, amit esetleg szeretnél csinálni.

Az alábbi lehetőségek közül néhány például képes kezelni a RAW-fájlokat, vagy eltávolítani a nem kívánt elemeket a kép hátteréből, illetve komolyan okos, AI-alapú szűrőkkel megváltoztatni a megjelenést. Olyan lehetőségeket is találsz, mint a fehéregyensúly, a rétegek, az expozíció és még sok más. És persze vannak olyan szórakoztató funkciók is, mint a matricák, valamint a képek gyors megosztásának lehetősége a közösségi médiában.

 

Melyek a legjobb képszerkesztő app alternatívák?


Több mint egy tucat népszerű alkalmazás tesztelése után a mi választásunk az összességében legjobb képszerkesztő alkalmazások közül a PicsArt. Nagyszerű eszközkészlettel, valamint olyan funkciókkal rendelkezik, mint az AI-fotóeffektek, matricák, szöveges átfedések és hátterek, amelyekkel feljavíthatod a fotóidat.

A PicsArt emellett oktatóanyagokkal és napi képszerkesztési kihívással is rendelkezik, hogy segítsen felfrissíteni a képességeidet, valamint egy könyvtárnyi képpel, amelyeket te magad is szerkeszthetsz. Emellett az alkalmazás közösségi komponenssel is rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy más felhasználókkal csevegj, és megoszd velük a fotóidat.

Ha valami átfogóbbat keresel, a Snapseed olyan funkciókat kínál, mint a rombolásmentes szerkesztés, görbék, RAW-képszerkesztés, fehéregyensúly-expozíció és dupla expozíció-szűrő. Rétegelt effekteket is létrehozhatsz, amelyeket elmenthetsz és több fotóra is alkalmazhatsz. Azonban ez a program azoknak készült, akik már rendelkeznek némi ismerettel a képszerkesztés terén, így a tanulási görbe meredekebb, mint néhány más terméknél itt.

És bár a Google Fotók szerkesztőeszközei a szűkös oldalon vannak, a Google Fotók nem csak a fotók, hanem az összes videó biztonsági mentése és szinkronizálása terén is felülmúlhatatlan, legyen szó PC-ről, Macről, táblagépről vagy okostelefonról.

 


#1. PicsArt képszerkesztő app

PicsArt képszerkesztő app

(Android és iOS telefonokra egyaránt)

A PicsArt a legjobb képszerkesztő app lehetőségek közül a legjobb választásunk, mert szórakoztató, könnyen használható, és mégis szinte minden alapot lefed a fogyasztói mobilfotózás számára. Rengeteg kreatív vezérlési lehetőséget, kiváló képszerkesztő eszközöket és számos vonzó szűrőt kínál.

Emellett gyorsan kiválaszthatsz vagy készíthetsz szórakoztató matricákat, képeidet rendkívül testreszabható kollázsokká kombinálhatod, művészi szöveget adhatsz hozzá és megoszthatod. A teljes értékű kameramodul tartalmazza az előhívás előtti effekteket és fotóeszközöket.

A Remix Chat segítségével megoszthatod és közösen szerkesztheted a fényképeket a PicsArt havi 150 millió felhasználójával, vagy csak barátaival. Az alkalmazáson belüli útmutatók könnyen követhetők, a kihívások pedig arra ösztönzik a felhasználókat, hogy egy adott szerkesztési típus vagy téma alapján küldjék be alkotásaikat. A győzteseket közösségi szavazással választják ki.

A PicsArt premium hirdetései azonban gyakran idegesítő módon felbukkannak a szerkesztési folyamatok közepén. Ezek kikapcsolásához és a videoszerkesztő, valamint a további eszközök, szűrők és tartalmak használatához prémium előfizetést kell vásárolnod 11,99 dollárért egy hónapra, vagy 55,99 dollárért évente. Emellett még diákkedvezmény is van.

A PicsArt gazdag és jól hozzáférhető fotószerkesztő és kollázskészítő eszközgyűjteményt kínál a hétköznapi fotósok számára. És rengeteg kreatív irányítást biztosít, miközben minden szórakoztató és élénk marad.

 


#2. Snapseed

Snapseed képszerkesztő app

(Android és iOS telefonokra egyaránt)

A Snapseed képszerkesztő app nem az alkalmi felhasználóknak szól, hanem inkább azoknak a komoly fotósoknak, akik útközben is a lehető legjobb kép elkészítésére törekszenek. Mint ilyen, kiváló szerkesztőeszközök teljes tárházával rendelkezik, beleértve a szelektív szerkesztési ecseteket, valamint a filmhez kapcsolódó szűrők szép gyűjteményével, például Lens Blur, Retrolux és Double Exposure.

A részletorientált fotósok számára a Snapseed nemcsak szórakoztató, hanem függőséget is okozhat. Élvezettel barangoltunk csak úgy az expozíciós, szín-, maszkoló és átformáló eszközök, ecsetek és szűrők kínálatában, miközben különböző beállításokkal kísérleteztünk. Mivel a szerkesztés nem destruktív, bármikor beléphetsz a Stackbe, a szerkesztések rétegeibe és bármelyik szerkesztést módosíthatod vagy megszüntetheted beleértve a rosszul írt szöveg javítását is.

A Stacks ecsettel a képnek csak egy részére is alkalmazhatsz hatást. Ezenkívül a képre alkalmazott szerkesztések Stackjét „Look” néven elmentheted, amelyet aztán más fotókra is alkalmazhatsz és megoszthatsz más felhasználókkal.

A Snapseed kiváló hagyományos eszközei és a rombolásmentes szerkesztés az egyik legjobb képszerkesztő alkalmazássá teszik a komoly fotósok számára, akik időt akarnak vagy kell tölteniük képeik finomhangolásával. Az alkalmazás ingyenes és nincs prémium verziója.

 


#3. Pixlr

Pixlr képszerkesztő app

(Android és iOS telefonokra egyaránt)

A Pixlr az egyik legjobb képszerkesztő app az alkalmi fotósok számára, akik csak egy kis finomhangolást szeretnének végezni, esetleg néhány szép effektet hozzáadni, majd megosztani a telefonjukon lévő közösségi hálózatokon. Az intuitív kezelőfelület könnyen elsajátítható, így rögtön belevetheted magad a képekkel való játék örömébe.

A Pixlr szép választékkal rendelkezik a könnyen használható fotóbeállító eszközökből, anélkül, hogy túlterhelne a választékkal. Ezek közé tartoznak a szelektív szerkesztések, például sötétítés vagy visszavonás alkalmazására szolgáló ecsetek is. A speciális effektusú szűrők, átfedések és szegélyek könyvtárai szórakoztatóak és általában vonzóak.

A rajzfilmszerű matricák változatosak és szórakoztatóak. Gyorsan készíthetsz kollázsokat az előre beállított elrendezések vagy a tervezett sablonok segítségével, amelyek lehetővé teszik a fényképek keverését, valamint a fotók nagyítását és mozgatását a helyőrzőkön belül.

A prémium verzió (1,99 $/hó vagy 11,99 $/év) kikapcsolja a hirdetéseket és sokkal több tartalmat – matricák, átfedések, keretek és betűtípusok – biztosít. Míg a komoly fotósok talán túl sekélyesnek találják a Pixlr szerkesztési eszköztárát, az alkalmi felhasználók élvezni fogják az alkalmazás egyszerű kreativitását.

 


#4. Adobe Lightroom képszerkesztő app

Adobe Lightroom képszerkesztő app

(Android és iOS telefonokra egyaránt)

Az Adobe Lightroom képszerkesztő app mobil verziója egy felhőalapú munkafolyamat része, amely magában foglalja a teljes fotókönyvtár tárolását és a teljes felbontású fájlok eredeti és szerkesztett elérését minden eszközön. Tehát a teljes Lightroom rendszerrel együtt megvásárolva (9,99 $/hó kezdőáron) egy olyan erőteljes fotófeldolgozási ökoszisztémába vásárolhatsz, amely professzionális szintű vezérlést és minőséget biztosít.

Ha azonban csak egy csúcsminőségű fotóalkalmazásra vágysz, akkor az önálló Lightroom Mobile ingyenes, vagy 4,99 $/hónapot fizethetsz a prémium előfizetésért, amely 100 GB tárhelyet biztosít. A Lightroom Mobile nagyszerű tanulási platform. Az interaktív oktatóanyagok egyre bővülő könyvtáradban megtanulhatod, hogyan szerkeszd képeid profiként. És ez jó, mert a funkciókészlet elég mély, több tucat eszközzel dolgozik az expozícióval, a színekkel, a szelektív szerkesztéssel, a szűrőkkel és hasonlókkal.

A szerkesztések túlnyomó többsége csúszkás vezérlőkkel történik, amelyek gyorsan reagálnak, így pontosan tudod, hogy a beállítás hogyan hat a képedre. Ráadásul a szerkesztések nem rombolnak, így bármikor visszatérhetsz az eredeti képhez. Az intuitív közösségi megosztás mellett a Lightroom rendelkezik egy Felfedezés területtel, ahol animációkat láthatsz azokról a lépésekről, amelyeket más fotósok és művészek használtak a legjobb képeik elkészítéséhez.

Ráadásul saját szerkesztett képeiddel is hozzájárulhatsz a Lightroom Discover-hez. A Lightroom Mobile egy elsőrangú fotóalkalmazás mindazok számára, akik komolyan gondolják, hogy a legjobbat hozzák ki a fényképeikből. De túlzás lehet azok számára, akik nem akarnak időt szánni arra, hogy képeik megosztása előtt egy gyors világosításnál, vágásnál vagy speciális effektusnál többet végezzenek.

 


#5. Adobe Photoshop Camera

Adobe Photoshop Camera képszerkesztő app

(Android és iOS telefonokra egyaránt)

Az Adobe Photoshop Camera az egyik legjobb képszerkesztő app a mesterséges intelligenciája miatt, amely speciális effekteket és fotókorrekciókat alkalmaz a telefon kamerájával történő fényképezés előtt vagy után. A Photoshop Camera „lencséknek” nevezett szűrőket használ a speciális effektek alkalmazásához vagy a szín, a megvilágítás és a tisztaság módosításához. A Camera-t azonban az Adobe Sensei használata teszi különlegessé, amely automatikusan azonosítja a fénykép típusát, pl portré vagy tájkép és maszkokat hoz létre a kulcsfontosságú szempontokhoz, például az archoz vagy az égbolthoz.

Így például az égbolt lencsékkel megváltoztathatod az ég színét, felhőket adhatsz hozzá vagy távolíthatsz el, és akár megfelelő tükröződéseket is hozzáadhatsz egy víztömeghez anélkül, hogy a kép más részeit befolyásolná. Ezenkívül egyes objektívek „sprite-okkal” rendelkeznek, intelligens objektumokkal, amelyek a kép egy érzékelő által meghatározott területén belül csíphetők, zoomolhatók és mozgathatók.

Ez lehetővé teszi a lencsében elhelyezett objektumok, például bolygók vagy felhők pozicionálását és méretének megváltoztatását. Néhány lencse pedig kis animációkkal rendelkezik, mint például hullócsillagok vagy egy felrobbanó rakétahajó. Az Adobe Photoshop iPad verziója rendelkezik néhány okos asztali funkcióval, például a finomított él ecsettel, amellyel jobban meghatározható a kijelölni kívánt objektum, és a vászon elforgatásával. Mindkét funkció érintésre is alkalmas.

Az Adobe azt ígéri, hogy rendszeresen új  ingyenes objektívekkel bővül, amelyek közül néhányat híres művészek és influencerek hoztak létre. Mivel mindegyik lencsének vannak variációi, amelyeket jobbra vagy balra húzással érhetünk el, órákon át tartó fotós kalandok várnak ránk.

A PS Camera egy elragadó alkalmazás, amely lényegében nyomógombos fotózás, még akkor is, ha az effekteket némileg módosíthatod. Mint ilyen, inkább a szórakozni vágyó fotósoknak fog tetszeni, mint a profiknak vagy a komoly amatőröknek. Az alkalmazás ingyenes, és nincs prémium verziója.

 


#6. Instagram

Instagram képszerkesztő app

(Android és iOS telefonokra egyaránt)

Az Instagram nem véletlenül rendelkezik több mint 850 millió felhasználóval, hiszen a közösségi médiában a fotók és videók gyors, egyszerű megosztására összpontosító, nyerő formula. Intuitív felülete gyors utat kínál a kép vagy videó készítésétől az egyszerű szerkesztésen át az egyidejűleg több közösségi hálózaton történő közzétételig.

A posztok lájkolása és megosztása, a közvetlen üzenetek küldése és fogadása, valamint általában a másokkal való kapcsolatfelvétel az Instagram elsődleges tevékenységei. Valójában a legfontosabb mérőszám, amelyet a vállalkozások és az influencerek használnak Instagram-fiókjaik pénzzé tételéhez az elkötelezettségi arány, vagyis az, hogy hányan nézik meg és lájkolják a posztjaidat.

A nemrégiben hozzáadott funkciók közül pedig sok olyan eszközt tartalmaz, amellyel mérni és javítani lehet az elkötelezettségi arányt. Ezek közé tartozik a „szellemkövetők”, vagyis azok, akik nem foglalkoznak a posztjaiddal eltávolításának lehetősége, valamint annak nyomon követése, hogy mely egyes hashtagek vonzzák a legtöbb megtekintést és kedvelést. Egy szép biztonsági funkció mostantól felsorolja az összes olyan e-mailt, amelyet az Instagram küldött neked a közelmúltban, így ellenőrizheted, hogy mi az, ami valóban az Instagramtól származik, és nem adathalász-támadás.

Az Instagram-függők pedig kaptak egy kis segítséget a szokásról való leszokáshoz – az alkalmazás mostantól megmondja, hogy naponta mennyi időt töltesz rajta. Az Instagram gyakran ad hozzá és távolít el funkciókat és eszközöket, ami egyes felhasználókat összezavar, másokat viszont izgat. Az egyetlen állandó azonban, hogy népszerűsége folyamatosan növekszik.

 


#7. Google Photos

Google Photos képszerkesztő app

(Android és iOS telefonokra egyaránt)

A Google Fotók az egyetlen olyan képszerkesztő app, amelyet minden mobilkészülékhez szükségesnek tartunk. Ha valaha is elvesztetted az összes fotód, videód, amikor a telefonod meghalt vagy rossz helyre került, akkor megérted, hogy miért. Bár csak minimális szerkesztőeszközökkel rendelkezik, a Google Fotók rendszerezi a fényképeket és videókat, egyszerű megosztást kínál, és ami a legfontosabb, automatikusan biztonsági mentést készít a teljes képkönyvtáradról a felhőbe.

Onnan pedig zökkenőmentesen szinkronizálódik az összes olyan eszközödre, ahol az alkalmazás telepítve van. Ide tartoznak az Apple telefonok, laptopok, táblagépek és asztali számítógépek, a Windows számítógépek és az összes Android-eszköz. A Google képszerkesztési funkcióit úgy tervezték, hogy a felhasználónak nagyon kevés beavatkozást igényeljenek, és mint ilyenek, gyorsak és egyszerűek.

Például az egyetlen felhasználó által vezérelhető csúszkák a szín, a fény és a kontraszt beállítására szolgálnak a teljes képen. Van továbbá egy maroknyi szűrő is, amelyeknél egy csúszkával szabályozható a hatás erőssége. A Google Fotóknak is megvan a maga szórakoztató oldala. Például automatikusan animált GIF-eket generál a sorozatban készített fotókból. A Google Fotók szintén a legjobb fotótároló és -megosztó oldalak egyik legjobb választása.

Csak ne feledd, hogy már nem kínál korlátlan tárhelyet! Minden feltöltött fotó beleszámít az ingyenes 15 GB-os Google Drive limitbe. Ha több tárhelyet szeretnél, fizetni kell érte, az árak 100 GB-ért havi 1,99 USD-től kezdődnek. Ezt a kikötést félretéve, a Google Fotókra mindenképpen szükség van. Csak töltsd le, állítsd be és hagyd, hogy a háttérben tegye a dolgát.

 


#8. Pixtica

Pixtica képszerkesztő app

(Csak Andriodra érhető el!)

A Pixtica képszerkesztő app nem sok mindent csinál, amit a többi legjobb képszerkesztő alkalmazásban ne találnál meg, de ritka, hogy mindezt egy helyen kapjuk meg. Ráadásul egy ilyen gyönyörű, felhasználóbarát csomagban. Ez a kizárólag Androidra készült fotószerkesztő app teljes körű ellenőrzést biztosít a fényképezés minden aspektusa felett.

Az ISO értéktől a zársebességen át a fókuszálásig, miközben az élő szűrők, a panoráma, a HDR, a matricák és a hyperlapse módok rengeteg kreatív lehetőséget kínálnak. A fizetős verzió több szűrőt és nagyobb felbontást ad hozzá, valamint különféle egyéb lehetőségeket nyit meg, de a legtöbb embernek az ingyenes is bőven elég lesz.

 


#9. Prisma

Prisma képszerkesztő app

(Android és iOS telefonokra egyaránt)

A Prisma a legjobb képszerkesztő alkalmazások többségétől némileg eltér, mivel valódi művészek által inspirált stilisztikai szűrőkre épül. Míg rengeteg más alkalmazás használ szűrőket, nem utolsósorban az Adobe Photoshop Camera kissé feljebb a listán, a Prisma a dolgok művészeti oldalára koncentrál, lehetővé téve, hogy a fotóidat mini-Picassókká vagy Van Gogh-okká alakítsd.

És ez tényleg működik, az okos mesterséges intelligencia segítségével alkalmazza az effekteket, hihetetlenül pontos eredményekkel. Összesen több mint 300 szűrőt használhatsz, de sok közülük fizetős fal mögé van zárva. Fizethetsz 1,99 $/hét, 7,99 $/hó vagy 29,99 $/év, hogy mindet megnyisd. A prémium előfizetés hozzáférést biztosít a képek HD-feldolgozásához is.

Miután egy szűrőt alkalmaztál, könnyen hozzáadhatsz egy egyéni hátteret, vagy további módosításokat végezhetsz az expozíció, a kontraszt és más beállítások tekintetében, elmentheted a képeket a telefonodra, vagy megoszthatod őket másokkal. Ráadásul rendszeresen új szűrők kerülnek hozzá, hogy az alkalmazás mindig frissnek tűnjön.

 


#10. Afterlight képszerkesztő app

Afterlight képszerkesztő app

(Android és iOS telefonokra egyaránt)

Az Afterlight 2 azok számára készült, akik időt szeretnének szánni az egyes fényképek szerkesztésére. A szín, az expozíció, a kompozíció és a struktúra eszközei meglehetősen átfogóak, beleértve a rétegeket, a görbéket és a szelektív árnyalatot. A matricák egyszerűek, de változatosak, a szöveg pedig számos betűtípust tartalmaz. Mindkettő szerkeszthető szín, átlátszatlanság, elhelyezés, méret és elforgatás tekintetében.

A többszintű visszavonás és újrakezdés mellett az előzmények képernyő segítségével visszaforgathatjuk a képet egy adott szakaszba. Vagy a rétegek képernyő segítségével kiválaszthatunk, szerkeszthetjük vagy törölhetjük egy adott szerkesztést. A kezelőfelület általában könnyen kezelhető, miután a kezdeti zavarba ejtést követően a kezdőlapon található néhány nem szabványos ikon miatt.

Sajnos az eszközök és lehetőségek jelentős része, nem beszélve a több mint 130 szűrőről, csak akkor érhető el, ha tagságot vásárolsz 2,99 $/hó, 17,99 $/év vagy 35,99 $/élethosszig tartó tagságért. Emellett az Android verzió nem olyan fejlett, mint az iOS verzió.

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG: