A legjobb képszerkesztő programok!
A 10 legjobb ingyenes képszerkesztő program
Ingyenes képszerkesztő program,  Képszerkesztő

A 10 legjobb ingyenes képszerkesztő program

Cikkünkben összeszedtük a 10 legjobb ingyenes képszerkesztő program listát, hogy spóroljunk neked, de nem csak pénzt, időt is!

Az egyik leggyakoribb hiba, amelyet az emberek általában elkövetnek a fényképekkel, az, hogy figyelmen kívül hagyják az utófeldolgozás fontosságát. A legtöbb esetben a folyamat ezen utolsó lépése kihagyásra kerül a legnépszerűbb fotószerkesztő szoftver magas ára, vagy előfizetési havidíja miatt. A kezdők és a hobbi fotósok számára az olyan eszközök, mint a Photoshop és a Lightroom, ijesztőek lehetnek és nem feltétlenül a bonyolult, összetett funkcionalitásuk miatt, hanem a magas költségük miatt is.

Amit azonban sokan figyelmen kívül hagynak, az az online elérhető és asztali használatra szánt ingyenes fotószerkesztő szoftverek hosszú listája. Függetlenül a képességeidtől, igényeidtől és céljaidtól, ezek az eszközök lehetővé teszik, hogy képeid a következő szintre emelje és professzionális megjelenést érjen el minimális erőfeszítéssel.

Különösen költségeik (vagy azok hiánya) miatt a Photoshop és a Lightroom ezen ingyenes alternatívái mindenképpen előnyt jelentenek sokak számára. Készen állsz a képek szerkesztésére, mint egy profi?

 

Itt van a legjobb ingyenes képszerkesztő program lista, amelyeket garantáltan eredményesen használhatsz:


PhotoScape X

Úgy tűnik, hogy a PhotoScape X eszközlistája majdnem végtelen. A „mindent az egyben képszerkesztő szoftverként” jellemző szoftver nagy hangsúlyt fektet az egy kattintással elérhető funkciókra, amelyek lehetővé teszik a kezdők számára, hogy ötleteiket egyszerűen életre keltsék.

A program több ezer szűrőt, keretet, kefét, alakformát, intelligens kivágott eszközt, színválasztót és klónbélyegeket tartalmaz. A fotósok teljes mértékben kihasználhatják a RAW konverzió szolgáltatás előnyeit.

A PhotoScape X képességei sokkal kreatívabb lehetőségeket is tartalmaznak, mint például kollázs, egyesítés, matricák, effektusok, szöveg és ecsetek. Ezeket az eszközöket különösen azok a felhasználók értékelik, akik eredeti tartalmat szeretnének létrehozni közösségi médiaprofiljaikhoz vagy e-mail marketing kampányaikhoz.

Annak érdekében, hogy a felhasználók a legtöbbet kihasználhassák a PhotoScape X több tízezer kreatív lehetőségéből, a fotószerkesztő webhelye hosszú listát tartalmaz a video oktatóanyagokról, amelyek bemutatják, hogyan kell használni az egyes eszközöket a kívánt hatás eléréséhez. Ha fejlettebb eszközök is érdekelnek, nézd meg a szoftver fizetős verzióját, amely a kézi szerkesztő eszközök széles választékát tartalmazza. Ettől függetlenül bátran kijelenthetjük, hogy a PhotoScape X  az egyik legjobb ingyenes képszerkesztő program.

 

Pixlr Editor

Sokan a Pixlr Editor-ot tekintik a legjobb ingyenes online fotószerkesztőnek. Tapasztalt képességei a kép megnyitásának pillanatában kezdődnek, mivel a Pixlr Editor lehetővé teszi, hogy ezt eszközéről, URL-jéről vagy akár közvetlenül a Facebookról is megtehessük. Ez különösen értékes a hobbi fotósok számára, akik a meglévő képeket új célokból szeretnék szerkeszteni.

A program felülete kifejezetten hasonlít az Adobe szerkesztőjéhez, ami arra késztette az embereket, hogy a Pixlr Editor-ot a Photoshop legjobb online verziójának tartsák. A programban szereplő professzionális funkciók hosszú listáját a piac többi ingyenes fotószerkesztőjével nem hasonlítjuk össze. Ezek között találunk expozíciót, szinteket, automatikus javító eszközöket, kifinomult színválasztókat, testreszabható ecseteket, rétegeket és maszkokat.

A Pixlr Editor fő hátránya, hogy Flash szükséges, amely egy plugin, amelynek támogatását az Adobe hamarosan leállítja. Ennek az akadálynak a leküzdése érdekében a Pixlr kifejlesztette a Pixlr Editor HTML-alapú, fizetős verzióját, amely fejlett szerkesztőeszközöket, PSD sablonok támogatását, prémium betűtípusokat és állományképeket, rétegeket és egyebeket tartalmaz.

A program ingyenes, egyszerűbb HTML-verziója online is elérhető Pixlr X néven, amelyet az alábbiakban részletesen leírunk. A Pixlr Editor 2020 béta verziójának elindításával úgy tűnik, hogy a vállalat mindkét ingyenes fotószerkesztőjét egyetlen platformra kívánja egyesíteni. Olvass tovább, hogy többet megtudj erről az egyszerűsített alternatíváról. A szoftver mobilon is használható, natív Android- és iOS-alkalmazásokkal.

 

Pixlr X

Míg a Pixlr Editor a legjobb online fotószerkesztő, például a Photoshop, a Pixlr X a Photoshop Express legjobb ingyenes HTML-alternatívájának számít. Ezt a szoftvert a Pixlr Editor utódjaként fejlesztették ki annak reményében, hogy elkerülhető legyen az elavulás, amint a Flash nem áll rendelkezésre. Sajnos a Flash platformról HTML-re való áttéréshez nagy szükség volt az eredeti szerkesztő funkcióinak csökkentésére.

A funkció minimalizálása ellenére a Pixlr X a piac legjobb ingyenes képszerkesztő szoftverévé vált. A program fenntartja elődjének letisztult formáját, miközben egy kattintással működő eszközökre összpontosít, amelyek lefedik az összes alapvető szerkesztési igényt. Képes leszel szerkeszteni a képek színeit és telítettségét, levágni és átméretezni, megszabadulni a nem kívánt elemektől az érintő eszközzel és beállítani a fehéregyensúlyt. További réstechnikai eszközök, például a vörösszem-eltávolítás és a kitöltési fény is lehetővé teszi, hogy a portréfotózást a következő szintre emeld.

Összességében elmondható, hogy a Pixlr X egy kiváló online ingyenes képszerkesztő program kezdőknek és nem hivatásos fotósoknak, akik minden médiaigényüket lefedik. Azok, akik fejlettebb eszközöket, például ecseteket vagy rétegeket keresnek, érdemes ragaszkodniuk a Pixlr Editor alkalmazáshoz, amíg a Pixlr X ki nem fejlődik és tartalmazza ezeket a funkciókat.

 

InPixio

Gyors, kreatív szerkesztések az online megosztáshoz. Lényegében az InPixio felhasználóbarát programot kínál, amely lehetővé teszi a minimális képszerkesztő képességekkel rendelkezők számára, hogy gyönyörű képeket hozzanak létre a közösségi médiában. Az ingyenes képszerkesztő program legismertebb szolgáltatásai közé tartozik a szűrők százai, az elmosódási effektusok, a kreatív keretek, a textúrák, a hangcsúszkák, az előre beállított létrehozás és az automatikus online megosztási lehetőségek.

Az InPixio iOS-re is elérhető, ahol a gyors képjavításokra összpontosít, és olyan kreatív eszközöket kínál, mint a keretek, a szöveg és a szűrők. A szoftver Pro verziója a kézi szerkesztési funkciók szélesebb skáláját kínálja, valamint a fénykép-helyreállító eszközöket.

 

Adobe Photoshop Express

A legjobb mobil fotószerkesztés… Régebben hosszú időn keresztül szerették volna megtalálni az emberek a Photoshop ingyenes verzióját, lehetőleg online. Amíg egy nap az Adobe végül meghallgatta imáikat, és elindította az Adobe Photoshop Express programot, amely az iparág vezető szoftverének leírt ingyenes képszerkesztő program online és mobil verziója.

Fizetős társaitól eltérően az Adobe Photoshop Express nem hivatásos fotósoknak és médiaalkotóknak szól, hanem kezdőknek vagy azoknak, akik magas színvonalú szoftvert keresnek a gyors szerkesztéshez. Ez könnyen megjegyezhető a kínált szolgáltatások és hozzáférhetőségük tekintetében.

Az Adobe Photoshop Express segítségével hozzáférhetünk az alapvető képszerkesztő műveletekhez, például a kontraszthoz, a perspektívához, a telítettséghez, az expozícióhoz és a foltok eltávolításához, valamint az előre beállított dinamikus effektusok kiválasztásához. Bár közel sincs annyi eszköz, mint a professzionális változatban, mégis tökéletesre vannak csiszolva és nagyszerű felhasználói élményt kínálnak. Az Adobe fotószerkesztő szoftverének Express verziója tartalmaz egy „díszítés” kategóriát is, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy szöveget adjanak hozzá és egyszerűen hozzanak létre teljesen testreszabható kollázsokat.

Szerkesztheted a készülékedre mentett képeket, vagy megoszthatod azokat közvetlenül az Adobe Creative Cloud, a Dropbox, a Facebook vagy a Google Fotók szolgáltatásból. Az Adobe Photoshop Express alkalmazáson végzett összes módosítás roncsolásmentes, vagyis bármikor visszatérhetsz az eredeti fotódhoz.

 

GIMP

A GIMP-et széles körben a piacon elérhető legjobb ingyenes fotószerkesztőnek tekintik. A szoftver sokféle eszközt tartalmaz, az alapműveletektől a professzionális minőségű szolgáltatásokig. A kezdőknek nagy hasznot fognak hozni a kiválasztási és montázseszközök, a kivágás, a színbeállítás és az automatikus képjavító eszközök. Másrészt a haladó felhasználók számos, számukra megfelelő eszközt találnak, például tartalomtudatos átméretezést, arccserét, animált gif-eket, rétegmaszkokat, görbéket és személyre szabható ecseteket.

Mindezek a funkciók a GIMP-t csodálatos ingyenes Photoshop-alternatívává teszik azok számára, akik már ismerik az Adobe kiemelt szoftverét. Ráadásul a kezelőfelülete teljesen testreszabható és számos bővítmény található, amelyek ingyen hozzáadhatók. A GIMP egy nyílt forráskódú szoftver, amely mögött nagy aktív közösség áll. Ez azt jelenti, hogy a platformot folyamatosan frissítik és fejlesztik, miközben a felhasználók továbbra is ingyenesen használhatják.

Ez az ingyenes képszerkesztő program bármilyen operációs rendszeren futó asztali eszközökre telepíthető, vagy hordozható verzióként letölthető, amely a felhasználás rugalmassága érdekében USB-kulcsba illeszthető. Haladó felhasználók számára ajánlott.

 

Paint .NET

A Paint.NET-et eredetileg egy Washington Állami Egyetem hallgatója hozta létre a Microsoft Paint helyettesítésére. De az eredeti rajzprogram intuitív, ingyenes képszerkesztő szoftverré fejlődött, amelynek célja azok számára, akik könnyen használható, ingyenes képszerkesztő szoftvert keresnek, amely kiváló minőségű eredményeket kínál.

A szoftver világos és egyértelmű kezelőfelülettel rendelkezik, amely támogatja a gyorsbillentyűk funkcióit, így nagyszerű lehetőség a tapasztalatlan felhasználók számára, akik nem akarnak sok időt tölteni a program működésével. Ráadásul ez az egyszerűség lehetővé teszi a Paint.NET zökkenőmentes futtatását kevésbé hatékony eszközökön, például noteszgépeken.

Annak ellenére, hogy kezdő felhasználóknak szánják, a Paint.NET széles körű képszerkesztő eszközöket kínál, beleértve a fényerőt, kontrasztot, árnyalatot, görbéket, szinteket, rétegeket, színátmeneteket és korlátlan visszavonást. Ráadásul a szoftver támogatja az egyre növekvő fejlesztői közösség által a szoftver fórumán létrehozott beépülő modulokat. Ezekkel a bővítményekkel fejlettebb funkciók érhetők el, például a népszerű 3D forgatás / nagyítás eszköz a képek újraszerkesztéséhez.

 

Fotor

Egyszerű képjavítás. A Fotor az alapvető eszközök és szolgáltatások hosszú listáját kínálja, az egyszerű szerkesztéstől kezdve, például a fényerőtől és a telítettségtől az olyan összetettebb fogalmakig, mint a ránctalanító és a fogfehérítés. A Fotor különféle effektusokkal, keretekkel, matricákkal és szöveges lehetőségekkel büszkélkedhet, amelyek elsősorban a közösségi média megosztását célozzák.

A fotószerkesztő mellett a Fotor kollázs- és dizájnszekciókat is tartalmaz. Ezekben a szegmensekben a felhasználók különféle előkészített sablonok közül választhatnak, amelyekkel építik alkotásaikat. Ezeket a sablonokat felhasználás szerint kategorizálják, például általános, közösségi média bejegyzések, marketing források, dokumentáció és hirdetések. Ez lehetővé teszi a kezdő felhasználók számára, hogy minden igényüknek megfelelően kiváló minőségű tartalmat hozzanak létre, anélkül, hogy a vizuális megjelenésen kívül más miatt kellene aggódniuk. Néhány sablon és több csúcskategóriás eszköz csak a szoftver fizetős verzióján érhető el.

Összességében a Fotor lehet leginkább képjavító, nem pedig fényképszerkesztő szoftver. A fotósoknak és más médiaalkotóknak valószínűleg kifinomultabb képességekre lesz szükségük, mint amelyek a Fotor-on keresztül elérhetők. Mégis, a program kínálata magában foglalja mindazokat a kisvállalkozások igényeit, amelyekre a lehető legtöbbet kell kihozni online jelenlétükből.

 

Photos Pos Pro

A Photos Pos Pro nagyratörő célt szem előtt tartva fejlesztették ki. Tökéletes fotószerkesztő szoftver létrehozása kezdőknek és szakértőknek egyaránt. Ennek érdekében a program valójában két különböző felületet kínál a felhasználók számára, amelyek közül választhatnak. A fejlett elrendezés szélesebb körű eszközöket tartalmaz a kifinomultabb kézi szerkesztésekhez, beleértve a rétegeket, ecseteket, maszkokat, színátmeneteket, műveleteket, textúrákat és RAW-átalakításokat. Minden szerkesztés képcsoportokban végezhető el, ami sok utómunkálati időt takaríthat meg.

A kezelőfelületen a Photos Pos Pro elrendezése jelentősen nagy hangsúlyt fektet az automatikus szerkesztésekre, amelyek gyorsan szép eredményeket tudnak nyújtani. Ezeket a képjavításokat főleg olyan szűrők és kreatív effektek terjesztik, amelyek közül a felhasználók választhatnak.

A felhasználók 21 napos időszak alatt ingyenesen férhetnek hozzá a Photos Pos Pro Premium fejlettebb funkcióihoz, lehetővé téve számukra, hogy teljes ízelítőt kapjanak a programból, mielőtt eldöntenék, melyik lehetőség felel meg legjobban az igényeiknek. A legjobb kezdőknek, akik bővíteni kívánják utómunkálataikat.

 

BeFunky

Kreatív képjavítás online. A BeFunky könnyen használható képszerkesztő eszközöket kínál, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy minden szinten könnyen elérjék a professzionális eredményeket. A kezelőfelülete zavartalan és felhasználóbarát, így mindenki könnyen megtalálhatja a megfelelő eszközöket és valós időben láthatja a képre gyakorolt hatásokat. Az összes szerkesztés látható a kép előzményeiben és a felhasználók könnyedén visszavonhatják vagy újra elvégezhetik, ha szükséges.

Hasonlóan a Fotorhoz, a BeFunky programja is három szakaszra oszlik: fotószerkesztő, kollázskészítő és design készítő. Valójában egymás mellett nézve könnyen belátható, mennyire hasonlít a két program. A BeFunky tűnik egyértelmű győztesnek mind a képszerkesztő funkciók, mind a tervezési sablonok tekintetében, ám ezek többsége csak a prémium felhasználók számára érhető el.

A fotószerkesztő képességei között az eszközök jelentősen széles elrendezése található meg, az alapvető szerkesztéstől kezdve, például az expozíciótól és a kontraszttól kezdve a portré érintésig, a művészi effektusokig, a kreatív átfedésekig és a textúrákig. Ezek a szakaszok ingyenes és prémium funkciókat egyaránt kínálnak, amelyeket a felhasználók előzetesen tesztelhetnek.

Ami a kollázs és a tervezési részeket illeti, mindkettő a teljesen testreszabható sablonok hosszú listáját jeleníti meg, amelyek közül a felhasználók választhatnak. Mindhárom terméket a BeFunky mobilon kínálják, amely ingyenesen vagy prémium előfizetéssel is elérhető.

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG: