A legjobb képszerkesztő programok!
A legjobb képszerkesztő telefonra, Android és iOS eszközökre
Képszerkesztő,  Képszerkesztő telefonra

A legjobb képszerkesztő telefonra (Android és iOS)

A legjobb képszerkesztő telefonra, alkalmazások Androidra és iOS-re is. Az alábbiakban részletezünk nyolc alapvető alkalmazást a mobil fényképezés javításához.

A fejlett képszerkesztés egykor az asztali számítógépekre korlátozódott. A lenyűgöző teljesítménybeli fejlesztéseknek köszönhetően nemcsak kiváló minőségű fényképeket készíthetsz telefonodra, hanem közvetlenül ugyanazon az eszközön is szerkesztheted azokat. A kisebb képernyő és a korlátozottabb feldolgozási teljesítmény ellenére a telefonon és a számítógépen elvégzett tevékenységek közötti különbség jelentősen csökkent.

A Google Play Áruházában és az Apple App Store-ban nincs hiány képszerkesztő alkalmazásból, amelyek közül választhatunk. Itt összeállítottuk a mindkét platformon elérhető legjobb szerkesztőeszközöket, hogy medtudd melyik a legjobb képszerkesztő telefonra.

 

A legjobb képszerkesztő telefonra, Android és iOS eszközökre

A legjobb fotószerkesztő alkalmazások a telefonodhoz:

  • Adobe Lightroom — Ingyenes (opcionális előfizetés)
  • Photoshop Express — Ingyenes
  • Snapseed — Ingyenes
  • VSCO — Ingyenes (alkalmazáson belüli vásárlások)
  • Afterlight 2 — $3
  • Lens Distortions — Ingyenes (opcionális előfizetés)
  • PicsArt — Ingyenes (alkalmazáson belüli vásárlások)
  • Hypocam — Ingyenes (alkalmazáson belüli vásárlások)

 

Adobe Lightroom képszerkesztő telefonra (Android, iOS)

Az Adobe Lightroom kétféle verzióban érhető el: Lightroom CC és Lightroom Classic CC. A Classic a digitális fényképek kezelésének és szerkesztésének aranystandardjává vált a szakemberek körében. Az újabb verzió egyszerűsített kezelőfelülete és csodálatos felhő-szinkronizálási funkciói azt jelentik, hogy nem kell feltétlen csak profi fotókat kezelni vagy szerkeszteni.

Az Android és iOS rendszeren egyaránt elérhető Adobe Lightroom CC egy teljes funkcionalitású fotókezelő és szerkesztő, kiegészítve RAW fotótámogatással, előre beállított értékekkel, expozíció-beállításokkal, vízjelekkel és még sok minden mással. Ingyenesen tölthetünk le és szerkeszthetünk fényképeket. Ha szeretnéd szinkronizálni fényképeidet az eszközök között és használni szeretnéd a prémium szolgáltatásokat, akkor ki kell töltened az Adobe Photography Creative Cloud előfizetési infókat, amely havi 10 dollárba kerül. Emellett hozzáférést ad a Photoshophoz és a Lightroom Classic-hoz az asztalon.

És bár a Lightroom CC felsorolja a fotószerkesztéseket, az alkalmazásnak van egy beépített kamerája is, amely többet tehet, mint a natív fényképezőgép-alkalmazás olyan lehetőségekkel, mint a hosszú expozíció, a RAW-fotók és más fejlettebb eszközök.

 

Photoshop Express (Android, iOS)

Ha már a professzionális minőségű fényképészeti eszközökről beszélünk, akkor talán nincs olyan eszköz, amely a fotószerkesztés szinonimája lenne, mint az Adobe Photoshop. Az Adobe nemrégiben kiadott egy Express verziót, amely ugyan nem olyan hatékony, mint asztali társa, de mégis kivághatjuk a fotókat, beállíthatjuk az expozíciót és különféle feladatokat hajthatunk végre.

Akár saját preseteket is létrehozhatunk, amelyek rengeteg időt takaríthatnak meg, amikor fényképeket szerkesztünk a telefonon vagy táblagépon. A Photoshop Express rendelkezik gyógyító eszközzel (például a pattanások eltávolításával portréban), elmosódási lehetőségekkel, homályosság csökkentésével és kollázssablonokkal is.

Ha azonban rétegekkel szeretne dolgozni, az Express cserbenhagy. Próbáld ki inkább a Photoshop Mix alkalmazást. A Photoshop teljes verziója csak iPad-hez érhető el. Photoshop Express Android iOS

 

Snapseed (Android, iOS)

A Snapseed egy professzionális minőségű képszerkesztő alkalmazás, amelyet a Google tervezett. Hatalmas szerkesztési lehetőségeket tartalmaz, amelyek még a leghétköznapibb fotókhoz is segítséget nyújtanak.

Ez lehetővé teszi a képek feletti irányítást azáltal, hogy számos csúszkát tartalmaz a fénykép matricájának, elmosódásának, hőmérsékletének és egyéb tulajdonságainak megváltoztatására. Olyan effektusokat is hozzáadhatunk, mint a szemcse, az 1960-as évek stílusú filmnézés vagy az egyedi Retrolux szűrő. Akár effektusokat is összerakhatsz, hasonlóan a Photoshop rétegekhez, megkönnyítve ezzel vadonatúj eredmények készítését minden egyes fényképszerkesztéskor.

Fejlettebb opciók, például perspektívás, gyógyító kefe, görbék és helyi beállítások is, így jó választás azoknak a felhasználóknak, akik nem akarnak több alkalmazást letölteni a fényképek szerkesztéséhez. Az eszközök kompatibilitásának frissítésein kívül azonban a Snapseed nem látja gyakran a fontosabb frissítéseket. Mégis, egy ingyenes alkalmazáshoz a Snapseed rengeteg eszközzel és funkcióval rendelkezik. Android / iOS

 

VSCO (Android, iOS)

A VSCO egy képszerkesztő alkalmazás, amelynek célja az volt, hogy az okostelefonról készült fotók inkább filmnek tűnjenek. A mellékelt szűrők mellett a VSCO lehetővé teszi az előre beállított csomagok megvásárlását is, amelyek mindegyikének saját esztétikája van bizonyos képtípusokhoz. A szűrőkön túl az alkalmazásnak sokféle szerkesztő csúszkája van, az expozíciótól a bőrszínig. A helyi szerkesztések, például a kefék gyógyítása.

A VSCO egy beépített közösséggel is rendelkezik, amely magában foglalja mind a hivatásos, mind az amatőr művészeket és a fotósokat, akik munkájukat szűkebben koncentrált környezetben osztják meg, mint az Instagram. Professzionális szintű eszközökkel és fejlett kameravezérléssel a VSCO nagyszerű alkalmazás kezdőknek és szakembereknek egyaránt. A mobil fotósok ingyenesen letölthetik, de van egy VSCO tagsági előfizetés is, amely a legtöbb elérhető eszközt és szűrőt is tartalmazza. Android iOS

 

Afterlight (Android, iOS)

Az Afterlight letöltés tartalmazza az összes szükséges fényképszerkesztő eszközt, valamint beépített szűrőket, kereteket, helyi beállításokat és RAW támogatást biztosít mind Android, mind iOS rendszeren. A többi alkalmazáshoz hasonlóan akár saját szűrőket is létrehozhatunk, hogy a fényképeinket újra és újra megkülönböztethetőek legyenek.

De az Afterlight még néhány egyedi lehetőséget kínál, mint például a film fényszivárgása, dupla expozíció, textúrák, színeltolás, szelektív szín és még sok más. A legjobb az, hogy a korábban fizetett alkalmazás most ingyenes. Az összes funkció feloldása azonban havi 3 dollárba, évi 18 dollárba, vagy egyszeri vásárlásba 36 dollárba kerül. Android iOS

 

Lens Distortions (Android, iOS)

A kamerák ma néha túl jók – mert az olyan funkciók, mint a fényszivárgások és a fáklyák, mind tökéletlenségek, mind kreatív eszközök. A Lens Distortions visszahozza ezeket a kreatív hiányosságokat. Legyen szó egy keresett színszűrőről vagy egy átfedő effektusról, például fényszivárgásról vagy fáklyáról, a Lens Distortion rengeteg reális effektussal rendelkezik, amelyeket felvehetünk a fotókba.

A lehetőségek listája olyan időjárási hatásokat is tartalmaz, mint a köd, a hó és a fénysugarak. A Lens Distortions ingyenesen letölthető Android-on és iOS-en egyaránt, és minden szakaszban öt ingyenes szűrőt tartalmaz az ingyenes verzió. Ha hozzáférést szeretnél kapni az összes szolgáltatáshoz, előfizetést kell regisztrálni.

 

PicsArt (Android, iOS)

Ha inkább újravegyítenéd a fotókat, mintsem egyszerű javításokat és szűrőket hoznál létre, akkor a PicsArt inkább a te stílusod lehet. Gondolj a PicsArt-ra, mint a Photoshop és a Paint keverékére. Szerkesztheted fényképeidet, de ekkor ecset eszközök széles választékát is felhasználhatod a képek hozzáadásához. Adj hozzá némi csillogást, díszítsd szöveggel, állítsd be a színt vagy hozz létre bármilyen újrakeverést, amelyről álmodoztál.

Például a PicsArt segítségével kivághatunk egy tárgyat az egyik fotóból és rétegezhetjük a másikra. Míg a PicsArt kiemelkedő funkciója az újrakeverés (és a közösség az újrakeverés inspirációjának megtalálásához), előfordulhat, hogy nem is kell külön alkalmazás klónozáshoz és vágáshoz szükséges eszközökkel.

A legjobb dolog a PicsArt-ban az, hogy éppen elég professzionális ahhoz, hogy egy mobilalkalmazás a kívánt minőségű képeket nyújtsa. Bár rengeteg, tizenévesre szabott alkalmazás létezik, a PicsArt alkalmazással mindegy, hogy hány éves vagy – képességei lehetővé teszik, hogy elmélyülj a lenyűgöző digitális művészet és a lenyűgöző fotózás világában. AndroidiOS

 

Hypocam (Android, iOS)

A fekete-fehér fénykép elsajátítása magában foglalja a világ fekete-fehér látásának megtanulását. De a Hypocam esetében nem kell. Ez az alkalmazás létrehozza az árnyékok világát, amelyben egy mágikus lencsével rendelkező csúcs megjövendöli fekete-fehér fotósként diadalmaskodását.

A telefon lencséjén át nézve a Hypocam megjeleníti a színek nélküli jelenlegi környezetet és előnézetet nyújt a lehetséges monokróm fényképekhez. A beépített kamera mellett az alkalmazás számos különféle eszközt tartalmaz, amelyeket kifejezetten fekete-fehér képszerkesztésre terveztek, beleértve a textúrákat is. Az alkalmazás tartalmaz egy közösségi média stílusú hírcsatornát is, hogy további fekete-fehér inspirációt találj. AndroidiOS


Melyik a legjobb képszerkesztő telefonra? Noha mind a nyolc alkalmazásra nincs szükség a fényképek megfelelő módosításához, akár játszhatsz is velük, hogy a szokásos fotót kidolgozott műalkotássá alakítsd. Megállapítottuk, hogy legalább érdemes kipróbálni egy maroknyi különféle képszerkesztő alkalmazást, hogy lássuk, melyik érzés a legintuitívabb a számodra és a lehető legjobb effektusokat nyújtják a képeidhez.

Több ilyen fotószerkesztő kombinálásával Instagram-érdemes képeket hozhatsz létre, amelyek sok kedvelést vagy megjegyzést kapnak.

 

EZ IS ÉRDEKELHET: