A legjobb képszerkesztő programok!
10+ ingyenes online képszerkesztő program
Képszerkesztő,  Online képszerkesztő program

10+ ingyenes online képszerkesztő program

Íme több, mint tíz online képszerkesztő program, amit ingyen használhatsz! Rengeteg kiváló minőségű ingyenes fotószerkesztő áll rendelkezésre az interneten, ha tudod, hol keress. Itt összegyűjtöttünk néhányat a legjobb lehetőségek közül. Szeretnéd javítani a fényképeidet, de nem tudod, melyik online képszerkesztőt használd? Összeállítottunk egy praktikus útmutatót, amely segít eldönteni, melyik a megfelelő a számodra.

Függetlenül attól, hogy milyenek a fotós képességeid, vagy mennyire jó egy fotó a szerkesztés előtt, szinte mindig van mód a javításra vagy a retusálásra. Ezért léteznek a fotószerkesztő alkalmazások. Ezek segítségével minőségi eredményeket érhetsz el anélkül, hogy sok pénzt elköltenél erre a célra. Ha képszerkesztő programokról van szó, az Adobe Lightroom kétségtelenül a legjobb választás, mivel páratlan teljesítménye és könnyű kezelhetősége miatt.

Mindent összevetve a szűkös költségvetés miatt nehéz lehet többet költeni fizetős képszerkesztő programokra, különösen akkor, ha vannak nagyszerű ingyenes programok is. Ahelyett, hogy a jól ismert, magasabb árú szerkesztőkre, például a Adobe Photoshopra vagy a Lightroomra összpontosítanánk, inkább a legjobb, kevésbé ismert ingyenes online képszerkesztő lehetőségek felé mutatunk. A piacon elérhető fotószerkesztő alkalmazások hatalmas választékával nehéz lehet a választás, ha nem ismered az egyes alkalmazások előnyeit és funkcióit.

 

Melyik képszerkesztő lesz megfelelő a számodra?

Rengeteg lehetőség áll mindenki rendelkezésére, aki fényképezőgéppel rendelkezik, és érdemes lesz néhányat kipróbálnod, mielőtt kiválasztod a céljaidnak legmegfelelőbb képszerkesztő alkalmazást. Ne feledd, hogy olyan eszközt keress, amely könnyen importálja a képeket a telefonodról, vagy fényképezőgépedről. Akár tapasztalt felhasználó vagy, akinek az a célja, hogy kötegelt formában dolgozza fel azt az ezer fotót, ami egy éve van hátra, akár egy teljesen kezdő, aki a blogszférában szeretné megvetni a lábát, ezen a listán van olyan eszköz, ami pontosan azt teszi, amire szükséged van.

 

Az 5 legjobb többplatformos online képszerkesztő program

 

#1. GIMP


 • A legjobb a következőkhöz: Tapasztalt felhasználók és azok, akik nagy teljesítményű feldolgozási és művészeti eszközöket szeretnének nulla dollárért.

(Ebből a szempontból pont egy kakukktojással kezdjük, mert a GIMP nem online, de mindenképp meg kell említenünk mindenek előtt…) Ha ingyenes képszerkesztő programokról van szó, a GIMP a király. A GNU Image Manipulation Program rövidítése, a GIMP áll a legközelebb a Photoshophoz anélkül, hogy egy fillért is fizetnél érte.

Lenyűgöző számú professzionális minőségű funkcióval, teljesen konfigurálható felülettel rendelkezik, lehetővé teszi a képek finomhangolását, és egy teljesen integrált eszközkészletet tartalmaz, amellyel professzionális minőségű eredeti műalkotások készíthetők. Ha a Photoshopban meg tudod csinálni, akkor szinte biztosan meg tudod csinálni a GIMP-ben is. Ha még több lehetőségre vágysz, használhatsz hozzá Photoshop pluginokat is, amelyek minden más ingyenes képszerkesztő programhoz képest páratlan rugalmasságot biztosítanak.

A GIMP emellett nyílt forráskódú, ami azt jelenti, hogy ha van hozzá szaktudásod, akkor saját szűrőket és funkciókat is hozzáadhatsz, ha szeretnéd. Ha már jártas a képszerkesztő szoftverekben, akkor viszonylag gyorsan elsajátíthatod a GIMP használatát, de azok, akik nem jártasak a képszerkesztő szoftverekben, a kezelőfelületet zavarosnak vagy nem intuitívnak találhatják. Ez egy tisztességes kompromisszum a puszta szerkesztési teljesítményért, amit ingyen megkaphatsz!

 

#2. Canva online képszerkesztő program


 • A legjobb a következőkhöz: Bárki, akinek van vagy nincs grafikai tervezési tapasztalata.

A Canva az egyik legnépszerűbb online képszerkesztő program a piacon. Az eszköz nagyon könnyen használható, kényelmes és intuitív. Ez a képszerkesztő szoftver egy mindenre kiterjedő platformként működik minden grafikai tervezéshez. Grafikai tervezőszoftverként lehetővé teszi brosúrák, poszterek, közösségi média grafikák, naptárak, videók, prezentációk, logók, vízjelek, címkék, menük, önéletrajzok, levélpapírok, háttérképek, pólótervek és még sok minden más készítését.

Ezt az ingyenes online képszerkesztő programot bárki használhatja, akár grafikai tapasztalattal rendelkezik, akár nem, ami abszolút tapasztalat nélküli képszerkesztő programmá teszi. A rengeteg sablon azt jelenti, hogy pillanatok alatt létrehozhatsz valamit. Míg az ingyenes előfizetés már rengeteg nagyszerű funkciót tartalmaz, a CanvaPrémium előfizetésre lesz szükséged ahhoz, hogy bizonyos funkciókat, sablonokat és eszközöket feloldhass.

A fizetős előfizetéssel a könyvtárukban található több millió stockfotóhoz, videóhoz és designelemhez is hozzáférhetsz. A Canva másik nagyszerű tulajdonsága, hogy útközben is használhatod tervezőeszközét. Letöltheted az alkalmazásukat az Apple, Mac, Android, iOS vagy asztali számítógépedre. Könnyedén használhatod böngészőben is. Az egyetlen hátránya azonban az, hogy internetkapcsolatra van szükséged.

 

#3. Photoscape X


 • A legjobb a következőkhöz: kötegelt feldolgozáshoz és a kísérleti projektekhez.

Egy ingyenes programhoz képest a Photoscape valójában elég lenyűgöző. Fantasztikusan alkalmas a személyes fényképarchívum szerkesztésére és kezelésére. Bár a Photoscape egy kicsit hiányos a kezelőfelület terén és kissé zavaros lehet, tartalmaz képnézegetőt, kötegelt feldolgozást, képernyőfelvételi eszközt, valamint szűrők és effektek nagyszerű választékát, amelyekkel a következő szintre emelheted a fényképeidet. Az alkalmazás képszerkesztő része az, ahol igazán ragyog, és még az új felhasználók is pillanatok alatt képesek lesznek kivételes, professzionális megjelenésű felvételeket készíteni.

A Photoscape még néhány praktikus kis funkcióval is rendelkezik, amelyekkel analóg felvételekké varázsolhatja fotóidat, tisztességes kivágási funkcióval és képátalakítási képességgel. Emellett több mint 240 ábrához, kerethez, kerethez és több mint 1000 mintához biztosít hozzáférést, amelyeket felhasználhat kreatív alkotásaiban.

 

#4. Polarr


 • A legjobb a következőkhöz: Gyors, egyszerű módja a testreszabott szerkesztéseknek.

A Polarr egy többplatformos képszerkesztő szoftver, amely iOS, Android, Mac és Windows rendszerekre érhető el. Akár a weben a Chromebookon, akár az Apple eszközön keresztül szeretnéd elérni, a Polarr egy fejlett képszerkesztő program az ujjaid hegyén. Az eszköz nem csak szűrőket és effekteket kínál, hanem professzionális retusálásokat és szerkesztéseket is lehetővé tesz.

A Polarr kezdők és profik számára egyaránt kiválóan alkalmas kisebb retusálások, valamint finom beállítások és lencse torzítások elvégzésére a képein. A Polarr egyik legjobb tulajdonsága, hogy a felületet testre szabhatja az összes szükséges eszközzel. A saját stílusát is testre szabhatod színekkel és átfedésekkel a saját ízlésed szerint. Mobilalkalmazásaikkal még QR- és shortkódokat is generálhatsz, hogy megoszthasd képeidet és stílusaidat másokkal, így még inkább együttműködő platformmá válik.

 

#5. Darktable


 • A legjobb a következőkhöz: Nyers fájlokkal dolgozó fotósok.

A nyílt forráskódú Darktable fotós alkalmazás, virtuális fényasztalként és sötétkamraként jelöli magát a fotósok számára. Utófeldolgozó programként ingyenes alternatívája az olyan népszerű eszközöknek, mint a Lightroom. A kezelőfelület meglehetősen hasonlít a Lightroomhoz, és lehetővé teszi a RAW-fájlok kezelését és általános utófeldolgozást. Ezt az eszközt egyes fotósok a legjobb online képszerkesztőnek tartják.

A Darktable esetében a türelem kulcsfontosságú, mivel ez nem egy egyszerű szűrőszerkesztő eszköz. Meg kell ismerni a nyers fejlesztés rombolásmentes módját. A Darktable lehetővé teszi a képek exportálását, amely olyan formátumokat fed le, mint a JPG, PNG, PDF és más. Több mint 61 képműveleti modult is kínál, amelyek támogatják a nagy teljesítményű keverési operátorokat. Ha nem szeretnél előfizetéseket vásárolni, akkor a darktable egy nagyszerű alternatíva.

 

Online képszerkesztő program

 

#1. Pixlr online képszerkesztő program


 • A legjobb a következőkhöz: Kezdők; gyors és egyszerű képfeldolgozási projektek

Szeretnél gyors változtatásokat alkalmazni a fotóidon, nagyon kevés fejfájással? Bár a Pixlr számtalan funkciójának kihasználása előtt regisztrálni kell, a néhány perces extra beállítási folyamat megéri a fáradságot. Könnyedén importálhatod képeidet a Pixlr-be, és máris elkezdheted a szerkesztést. Ez az online képszerkesztő a böngészőn, az iPhone és az Android platformokon keresztül is elérhető, és számos egyszerű, egy kattintással elvégezhető funkciót és viszonylag robusztus eszközkészletet kínál.

Az alkalmazás talán legjobb tulajdonsága, hogy mennyire könnyű használni. Oktatóanyagokat tartalmaz, amelyek végigvezetnek a bonyolultabb funkciókon, és nagyon gyorsan elsajátítható, ha egyszer elsajátítottad a dolgok fonalát. Ha ismered a képszerkesztő alkalmazásokat, akkor ez egy fantasztikus választás a számodra. Ezen a nagyszerű kis programon kívül a cég a Vectr, egy ingyenes vektorgrafikus szerkesztő programot, néhány ingyenes grafikát is biztosít, amelyeket felhasználhatsz a kreatív munkáidban, valamint egy szép ingyenes stockképválasztékot, ha szükséged van rá.

Egy apró kis figyelmeztetés a végére. Bár ez az alkalmazás ingyenesen használható, a legjobb funkciókat egy fizetős fal mögé zárták, ezért a pro verziót kell választanod, ha ki akarod használni a fejlettebb funkciók előnyeit. Ezzel együtt továbbra is az egyik legnépszerűbb iPhone-fotószerkesztő a világon.

 

#2. Instasize Photo Editor és Video szerkesztő


 • A legjobb a következőkhöz: Mobil szerkesztők és influencerek.

Az iOS-en és Androidon is elérhető Instasize mobil szerkesztésre készült. Elegáns kialakítása felhasználóbarát, és nem spórol a funkciók és eszközök terén. A képkivágás és a méretváltoztatás az alkalmazás kenyere, de ha képszerkesztésről van szó, az alkalmazás lehetővé teszi, hogy belevágjon a részletekbe: az expozíció és a fényerő, a színárnyalat és a melegség, az árnyékok és a fénypontok, a kontraszt, az élesség és a telítettség manipulálása.

Erre nem mindenkinek van ideje, ezért az Instasize több mint 130 professzionális, fotósok által inspirált szűrő közül is választhatsz. Biztosan találsz olyan szűrőt, amely megfelel az általad keresett esztétikának. További hasznos funkciók közé tartoznak a robusztus szépségápolási eszközök, az egyedi szegélyek, a kollázskészítő és a szövegszerkesztő. Egyszerű szerkesztéseket végezhetsz, kollázsokat készíthetsz, vagy elszabadulhat a fantáziád. Az Instasize segítségével bárki, bármilyen képzettségi szinten személyes és professzionális jelleget kölcsönözhet az online közzétett fotóknak. Az egyetlen korlát a kreativitásod!

 

#3. Design Wizard


 • A legjobb a következőkhöz: Közösségi média marketingesek és cégtulajdonosok.

A tervezés most vált egyszerűvé! A Design Wizard könnyen használható szoftverével percek alatt lenyűgöző videókat és képterveket készíthetsz. Az ingyenes funkciókkal varázslatosan átméretezheted a terveket. Betűtípusokat, fotókat és logókat is feltölthetsz, és egyéni színpalettákat hozhatsz létre! A könyvtárban több mint 1 millió prémium kép, több ezer kiváló minőségű videó, illusztráció és grafika található. Minden videó és kép kereskedelmi felhasználásra is engedélyezett.

Bár az ingyenes csomagban rengeteg érték van, a Pro vagy Business csomagot is választhatod. A Pro csomag havi 60 képtervezési letöltést, képfeltöltést, betűtípus feltöltést, ingyenes előnézetet és 1 GB tárhelyet biztosít. A Business csomagban korlátlan számú standard videóletöltést, havonta 1 prémium videót és korlátlan számú képtervezési letöltést kap. videóletöltést, szöveg és képek hozzáadását a videókhoz, valamint 10 GB tárhelyet.

 

#4. Fotor – asztali és online képszerkesztő program


 • A legjobb a következőkhöz: Hobbisták és kezdők, közösségi média influencerek és digitális marketingesek.

Próbálja ki a Fotor ingyenes képszerkesztő programot (Windowsra vagy webböngészőkre) – kiváló eszköz, amelynek rendkívül könnyen érthető felhasználói felülete egyszerűvé teszi a használatát. Tekintettel arra, hogy egyes böngészőalapú programok mennyire szaggatottak tudnak lenni, a Fotor teljesítménye fantasztikus, és nem foglalja le a rendszer erőforrásokat – ami miatt a számítógép úgy kezdhet el pörögni, mint egy elromlott mozdony, és értékes időt pazarol.

A Fotor csodálatos intelligens szűrők és effektek, valamint egy lenyűgöző fotókollázs eszközzel rendelkezik, és a RAW-fájlokat is képes kezelni minden gond nélkül. A Fotor néhány korlátozott tervezési funkciót is lehetővé tesz névjegykártyák, közösségi médiaképek, plakátok, bannerek, dokumentumok, kollázsok és meghívók formájában, ami hasznos lehet a bloggerek és a digitális marketingesek számára.

Bár a Fotorból hiányoznak a tényleges művészeti funkciók, például az ecset, és nem alkalmas igazán magas színvonalú effektek készítésére, mint a listán szereplő többi alkalmazás, nagyon jól teszi, amit csinál, és jó általános képszerkesztésre azok számára, akiknek nincs szükségük fejlett funkciókra.

 

#5. Photoshop Express


 • A legjobb a következőkhöz: Bármilyen böngészőn keresztül történő azonnali szerkesztés; JPG-rajongók számára.

A Photoshop Express egy kiváló böngészőalapú online képszerkesztő program, amely rendkívül jól megtervezett, amit az Adobe-tól remélhetünk és minden olyan funkcióval rendelkezik, amit egy képszerkesztő szoftvertől elvárhatunk.

Minden azonnal elérhető, függetlenül a korábbi tapasztalatoktól. További bónusz, hogy nincs szükség pluginokra, amennyiben telepítve van a Flash, és a képek egyszerű áthúzásával kezdheted el a munkát. A hátránya, hogy a Photoshop Express jelenleg csak JPG fájlokat támogat, és nem tartalmaz közösségi média megosztási funkciókat. Ez egyesek számára bénító korlátozás lehet most, hogy a PNG sokkal gyakrabban használt kiterjesztés.

 

#6. Befunky


 • A legjobb a következőkhöz: Bloggerek és olyan emberek, akik közösségi médiaeszközöket szeretnének létrehozni.

A Befunky egyszerű, intuitív online képszerkesztő program és az egyik legjobb teljesítményű lehetőség ezen a listán. Számos fantasztikus elemmel rendelkezik a képminőség növeléséhez, valamint egy szép és egyszerű kollázs funkcióval.

A Fotorhoz hasonlóan a Befunky is számos olyan tervezési elemet tartalmaz, amelyek segítségével szép képeslapokat, brosúrákat, plakátokat, Powerpoint prezentációkhoz készült diákat és meghívókat készíthetsz néhány egyszerű lépéssel. Ha a célod a közösségi hálózati posztok, nyomtatható eszközök vagy egy ügyfél számára készített prezentáció, akkor a Befunky jó választás számodra. Bár nem rendelkezik olyan széleskörű funkciókkal, mint a listán szereplő többi lehetőség, nehéz lenne gyorsabb és hatékonyabb lehetőséget találni egyszerű kreatívok ésszerű időn belüli elkészítésére.

 

#7. PicMonkey


 • A legjobb a következőkhöz: Webdesignerek és bloggerek.

A PicMonkey legjobb tulajdonsága az egyszerű használat a listánkon szereplő fejlettebb lehetőségekhez képest. Egyszerű, a felhasználói felület barátságos és intuitív olyannyira, hogy a nyolcéves gyermekem is rövid pillanatok alatt kezeli, logikusan és rendetlenség nélkül elrendezve. A nagyszerű kollázskészítővel, amely a legtöbb más egyszerű képszerkesztőt felülmúlja, a PicMonkey mindenki számára elérhető.

Emellett mindenféle igazán hasznos sablonokkal rendelkezik, amelyek segítenek felgyorsítani a munkafolyamatokat, valamint megkönnyítik a blogok, weboldalak és marketinganyagok fejlécének és bannerjeinek létrehozását. Bár a PicMonkey egyszerre csak egy fájlt tud feldolgozni, mégis remek választás egy online képszerkesztő alkalmazásnak. Mint a lista számos más bejegyzésénél, a PicMonkey további funkciókat rejt egy fizetős fal mögé rejtve. A 7 napos ingyenes próbaverziót még mindig meglovagolhatod, hogy hozzáférj a hozzáadott funkciókhoz, de ehhez ki kell választani egy számlázási opciót.

 

#8. Google Photos – online képszerkesztő program


 • A legjobb a következőkhöz: Hobbisták.

A Picasa nemrégiben megjelent helyettesítője, a Google Photos rendkívül egyszerű és intuitív, és lehetővé teszi, hogy a fényképeket nagyon kevés gonddal szerkessz. Könnyedén böngészhetsz a fotókönyvtárában és fejfájás nélkül rendszerezheted munkáid. A tényleges fényképszerkesztéshez korlátozott funkciókészlettel rendelkezik, de a legfontosabb funkciókat biztosítja, amelyeket elvárhatsz, pl a vágás, vöröses szem, automatikus kontraszt, színkorrekció stb.

Ez nem azt jelenti, hogy nem tud semmi különlegeset. A Google Fotókkal animációkat, fotófülke-stílusú fotóösszeállításokat, ünnepi témájú effekteket, interaktív történeteket készíthetsz, valamint kereteket és szűrőket alkalmazhatsz a fotókra. A Google Fotók a Google-fiókon keresztül szó szerint bárhol elérhető az interneten. A YouTube és a Blogger egy kattintással történő megosztási lehetőségeivel, valamint a Facebook, a Flickr és más közösségi hálózatokkal való integrált megosztással rengeteg rugalmasság áll a rendelkezésére.

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG: