A legjobb képszerkesztő programok!
legjobb ingyenes képszerkesztő
Képszerkesztő,  Legjobb ingyenes képszerkesztő

A legjobb ingyenes képszerkesztő programok

Arra a kérdésre, hogy melyik a legjobb ingyenes képszerkesztő, egyedül te adhatod meg a választ. Azonban, hogy dönteni tudj, egy rakás alkalmazást végig kellene nyálaznod. Az egyszerű szerkesztőtől kezdve a fényképek gyors fejlesztésén át a professzionális szerkesztőig, amely élvonalbeli funkciókkal rendelkezik, az alábbi listában találsz valamit, amely megfelel az igényeidnek. Ez a cikk felsorolja a legjobb ingyenes képszerkesztő programokat, amelyet ingyenesen letölthetsz, vagy online is használhatsz.

Akár egy professzionális szerkesztőt keresel, amely csúcstechnológiával rendelkezik, vagy egy egyszerű szerkesztőt, amely gyorsan javítja fényképeidet, mielőtt közzétennéd a közösségi médiában, az alábbi listában tuti találsz valamit, amely megfelel az igényeidnek.

 

A legjobb ingyenes képszerkesztő programok


GIMP (open-source, épp ezért ingynenes)

A GIMP az egyik legnépszerűbb és legjobb ingyenes képszerkesztő eszköz a PC-hez, amelyet ingyen letölthetünk. Nemrégiben rengeteg új funkcióval és a meglévő funkciók fejlesztésével frissítették. A GIMP interfészét és funkcionalitását tekintve Photoshopnak érzi magát, különféle eszközökkel, különféle igényekhez.

Tele van egyszerű szerkesztési eszközökkel, például átalakítással és kivágással, valamint összetettebb munkához szükséges eszközökkel: rétegek, maszkok, keverési módok, színkezelő eszközök, retusáló eszközök, elhomályosító és élesítő eszközök stb. A GIMP azonban nem támogatja a CMYK színprofilt, ezért lehet, hogy nem ez a legjobb megoldás a nyomtatáshoz.

 

Darktable (ingyenes, nyílt forráskódú)

Ez egy másik nyílt forráskódú RAW fotószerkesztő, amelynek célja a fotós munkafolyamatának javítása a fényképek tömeges szerkesztésének egyszerűsítésével. A DarkTable egy hatékony képszerkesztő eszközcsomagot kínál a RAW-fotók roncsolásmentes szerkesztéséhez.

Ebben az alkalmazásban szín- és hangkorrekciókkal játszhat, beleértve a szinteket, görbéket, fényerőt, fehéregyensúlyt, bársonyokat és színes csatornákat. A DarkTable számos eszközt tartalmaz a vizuális hibák kijavítására, mint például Sharpen, Denoise, Liquify, Spot Removal, Defringe és Haze Removal. Dolgozhat olyan vizuális effektekkel is, mint a Vízjelek, a Grain, a Bloom és a Soften.

 

Microsoft Windows 10 Fotók (képszerkesztő letöltés ingyenes)

A Photos egy beépített képszerkesztő alkalmazás, amely a Windows 10 operációs rendszerrel érkezik. Kevesen használják többre, mint a fényképek megtekintésére, bár a Microsoft egy csomó olyan funkciót tartalmazott a Photos alkalmazásukban, amelyek hasznosak lehetnek.

Ez az alkalmazás lehetővé teszi, hogy fotóinkat gyűjteményekbe, albumokba és mappákba rendezzük. Az emberek címkéző funkciója az arcfelismerést használja a fényképek rendezéséhez, megkönnyítve ezzel a konkrét emberek fényképeinek böngészését a számítógépen. Ez a szolgáltatás alapértelmezés szerint le van tiltva, ezért ha használni szeretnéd, akkor kézzel kell engedélyezni az Emberek fülön.

A Fotókban is számos szerkesztési funkció található, köztük a vágás, elforgatás, fotójavító szűrők, az alapvető fény- és színbeállítások, a foltok eltávolítása és a vörösszem-korrekció.

 

Capture One Pro

Lightroom csere Photoshop képszerkesztő funkciókkal. A Capture One Pro képszerkesztő szoftver professzionális képretusáláshoz és színkorrekcióhoz. A Capture One Pro-t, korábban Lightphase Capture néven, a Phase One fejlesztette ki és adta ki 2011-ben. A szoftver nem kísérlet arra, hogy valami hasonlót hozzon létre, mint a jól ismert Photoshop.

Ami a hátrányokat illeti, a fotószerkesztő erőforrásigényes és a PC-hez hasonlóan jó PC-konfigurációt igényel. A Capture One Pro meglehetősen összetett felhasználói felülettel rendelkezik, és kevés oktatóanyag létezik a YouTube-on.

 

PhotoScape X (képszerkesztő letöltés ingyenes)

A PhotoScape X egy mindent magában foglaló képszerkesztő szoftver, amely professzionális, ugyanakkor intuitív eszközök segítségével javíthatja fényképeit. Ez az alkalmazás tele van a mélyreható fotószerkesztéshez szükséges alapokkal, például maszkokkal, rétegekkel és színkezelő eszközökkel.

A PhotoScape X alkalmazásban nem okoz nehézséget a háttér megváltoztatása, a zaj vagy homály eltávolítása, a képek újraszínezése vagy egyenesítése. Rengeteg retusáló eszközt is kínál, mint a Spot Healing ecset, a klónbélyegző, a vörös szem korrekciója és a folt eltávolítása, amelyek lehetővé teszik, hogy a portréid tökéletesek legyenek. Ezenkívül több száz effektussal és szűrővel rendelkezik, hogy a fotók kiemelkedjenek.

 

Ashampoo Photo Optimizer

Gond nélküli fotószerkesztés automatikus optimalizáló eszközökkel. Ha sok olyan fényképed van, amelyet sietősen szerkeszteni kell, akkor az Ashampoo Photo Optimizer lehet a legjobb a számodra. A kezelőfelülete tiszta, tiszta és teljesen reklámmentes (bár a használat megkezdése előtt be kell regisztrálni egy e-mail címet).

A képek importálása egyszerű, és miután felvették őket a készletbe, egyszerre többet is kiválaszthatsz forgatáshoz vagy tükrözéshez, ezzel értékes időt megtakarítva. A szoftver egy kattintásos optimalizáló eszközével különálló fényképeket is választhat.

 

Fotor

Fotor az egyik legjobb ingyenes képszerkesztő online és grafikus, amely lehetővé teszi online fotószerkesztő eszközök használatát, például szűrők, keretek, szöveg, matricák és még sok minden mást is. Több ezer gyönyörű és professzionálisan megtervezett sablon, amely megfelel bármilyen tervezési igényének!

Élvezd a számos előre beállított sablon által nyújtott lehetőségeket, amelyek mind segítenek a szerkesztésben, kezdve a közösségi média terveitől, beleértve a Facebook borítókat, posztereket, fényképkártyákat, YouTube szalaghirdetéseket és még sok minden mást! Könnyedén készíthetsz mindenféle mintát néhány kattintással!

 

Pixlr X

Míg a Pixlr Editor a legjobb online fotószerkesztő, például a Photoshop, a Pixlr X a Photoshop Express legjobb ingyenes HTML-alternatívájának számít. Ezt a szoftvert a Pixlr Editor utódjaként fejlesztették ki annak reményében, hogy elkerülhető legyen az elavulás, amint a Flash nem áll rendelkezésre. Sajnos a Flash platformról HTML-re való áttéréshez nagy szükség volt az eredeti szerkesztő funkcióinak csökkentésére.

A funkció minimalizálása ellenére a Pixlr X a piac legjobb ingyenes képszerkesztő szoftverévé vált. A program fenntartja elődjének letisztult formáját, miközben egy kattintással működő eszközökre összpontosít, amelyek lefedik az összes alapvető szerkesztési igényt. Képes leszel szerkeszteni a képek színeit és telítettségét, levágni és átméretezni, megszabadulni a nem kívánt elemektől az érintő eszközzel és beállítani a fehéregyensúlyt. További réstechnikai eszközök, például a vörösszem-eltávolítás és a kitöltési fény is lehetővé teszi, hogy a portréfotózást a következő szintre emeld.

Összességében elmondható, hogy a Pixlr X egy kiváló online ingyenes képszerkesztő program kezdőknek és nem hivatásos fotósoknak, akik minden médiaigényüket lefedik. Azok, akik fejlettebb eszközöket, például ecseteket vagy rétegeket keresnek, érdemes ragaszkodniuk a Pixlr Editor alkalmazáshoz, amíg a Pixlr X ki nem fejlődik és tartalmazza ezeket a funkciókat.

 

BeFunky

Kreatív képjavítás online. A BeFunky könnyen használható képszerkesztő eszközöket kínál, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy minden szinten könnyen elérjék a professzionális eredményeket. A kezelőfelülete zavartalan és felhasználóbarát, így mindenki könnyen megtalálhatja a megfelelő eszközöket és valós időben láthatja a képre gyakorolt hatásokat. Az összes szerkesztés látható a kép előzményeiben és a felhasználók könnyedén visszavonhatják vagy újra elvégezhetik, ha szükséges.

Hasonlóan a Fotorhoz, a BeFunky programja is három szakaszra oszlik: fotószerkesztő, kollázskészítő és design készítő. Valójában egymás mellett nézve könnyen belátható, mennyire hasonlít a két program. A BeFunky tűnik egyértelmű győztesnek mind a képszerkesztő funkciók, mind a tervezési sablonok tekintetében, ám ezek többsége csak a prémium felhasználók számára érhető el.

A fotószerkesztő képességei között az eszközök jelentősen széles elrendezése található meg, az alapvető szerkesztéstől kezdve, például az expozíciótól és a kontraszttól kezdve a portré érintésig, a művészi effektusokig, a kreatív átfedésekig és a textúrákig. Ezek a szakaszok ingyenes és prémium funkciókat egyaránt kínálnak, amelyeket a felhasználók előzetesen tesztelhetnek.

Ami a kollázs és a tervezési részeket illeti, mindkettő a teljesen testreszabható sablonok hosszú listáját jeleníti meg, amelyek közül a felhasználók választhatnak. Mindhárom terméket a BeFunky mobilon kínálják, amely ingyenesen vagy prémium előfizetéssel is elérhető.

 

Snapseed

A Google Snapseed Android és iPhone képszerkesztő rengeteg funkcióval rendelkezik és versenyképes asztali fotószerkesztőkkel is rendelkezik intuitív kezelőfelülettel. Csakúgy, mint várnád, ez az ingyenes képszerkesztő alkalmazás számos előre beállított szűrővel rendelkezik. Azonban a legtöbb alkalmazással ellentétben szerkesztheted ezeket a szűrőket, sőt a semmiből is létrehozhatod a sajátodat is.

Rendelkezik az összes klasszikus eszközzel, például vágással, egyengetéssel, keretekkel, szöveggel, matricákkal stb. Az élesítési funkció elvégzi a munkát anélkül, hogy a kép szemcsés lenne. Aztán a dolgok érdekessé válnak. A Snapseed precíziós maszkolással rendelkezik, amely lehetővé teszi a mélységélesség szerkesztését – a fotósok gyakran azért teszik ezt, hogy a háttér elmosódott legyen és az előtér még inkább fókuszba kerüljön.

Van még egy „Selective Adjust” eszköz. Ezzel kiválaszthatod a fénykép egy meghatározott területét és beállíthatod az adott pont telítettségét, kontrasztját és fényerejét is. Sőt, a fotószerkesztő alkalmazás elmenti a szerkesztési előzményeket, így bármikor módosíthatod a korábbi szerkesztéseidet.

 

Photoshop Express

Az Adobe Photoshop Express a Photoshop Android és iPhone képszerkesztő számos legjobb képszerkesztő eszközét használja és mobilalkalmazássá préseli őket. Annak ellenére, hogy rengeteg fejlett funkcióval rendelkezik, ez az ingyenes képszerkesztő alkalmazás könnyen használható egy kis érintőképernyőn.

Csak tölts fel egy fényképet az eszközről, készíts újat a fényképezőgéppel, vagy használj egy képet az Adobe Creative Cloud-fiókodból, majd kezdd el a szerkesztést. Minden szükséges eszközzel rendelkezik – vágás, vörösszem-korrekció, fényerő, kontraszt, telítettség, szűrők, szegélyek stb. A legjobb azonban az intelligens szűrők kiválasztása. Ezek a szűrők automatikusan kijavítják a gyakori problémákat, például a színhőmérsékletet és az expozíciós problémákat.

Az Adobe Photoshop Express használata előtt regisztrálni kell egy ingyenes Adobe ID-fiókot. Miután befejezted a fotó szerkesztését, mentsd közvetlenül a készülékére, vagy oszd meg közösségi média alkalmazásokkal.

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG: